субота, 17 серпня 2013 11:56

Pianoбой у Коктебелі згадає своє джазове минуле та влаштує флеш-моб
5

Фото: Фото надані Дмитром Шуровим

12 вересня у кримському містечку Коктебель вперше виступить колишній учасник "Океану Ельзи" та "Esthetic Education" Дмитро Шуров Pianoбой. Його запросили на міжнародний фестиваль "Коктебель Джаз Фест".

"Концерт відбудеться на відкритій сцені прямо на березі Чорного моря. Обожнюю співати на відкритих майданчиках. Тим більше біля моря. У липні виступали в Одесі. Разом з аудиторією влаштували флеш-моб. Через гучну музику не було чути самого моря. Так з глядачами ми зімітували його шум. Усі хором. Це було прекрасно! Думаю, що в Коктебелі це можна повторити. Взагалі люблю море. У мене про нього багато пісень. Коли запросили на джазовий фестиваль, звичайно зрадів. У дитинстві мріяв стати джазовим музикантом. У молоді роки по багато годин на піаніно джазував. Але для себе зробив висновок, що грати його я не вмію. Сам джаз асоціюю з 60-ми роками. Коли його виконували великими колективами. Вважаю, що джаз – це не соло, а саме колектив", - розповів Шуров.

Для "Коктебеля" Pianoбой підготував програму зі своїх вже відомих пісень.

"Спочатку планував підготувати щось джазове-джазове. Та організатори шукають інші для їх фесту стилі. Кожен рік нове, щоб якось урізноманітнювати програму. Торік в Коктебелі виступали "Ляпіс Трубецький". Вони розірвали майданчик. Я звичайно щось зіграю джазове. Буде для piano-people приємний сюрприз. Щось почують ще й з нового альбому "Не Припиняй Мріяти", з яким будемо прем'єрити у столичному "Зеленому театрі" 18 вересня", - продовжив Дмитро.

Шуров розповів, у Коктебелі був лише дитиною.

"Ми туди їздили з мамою та татом. Чесно кажучи, спочатку курортне містечко нічим мене особливо не вразило. Та батьки розповіли, що тут жили видатні люди. Там й досі стоїть дача відомого російського поета, художника-пейзажиста Максима Волошина. У його домі бували: Чехов, Вересаєв і Бунін, Цвєтаєва, Тренев і Еренбург, Грін і Паустовський, балерина Анна Павлова і композитор Скрябін, художники Полєнов, Кончаловський, Кругликова, видатні співаки Шаляпін, Зоя Лодій. Бував і Олексій Толстой, який вважав за краще працювати стоячи, для нього і Волошин зробив спеціальне бюро, воно і донині стоїть в будинку. Тому, я переконаний, такі ж самі багатогранні люди – це глядачі "Джаз-Коктебель". Атмосферу будь-якому місцю створює саме аудиторія. Тому фестиваль буде прекрасний", - зауважив Дмитро.

Зараз ви читаєте новину «Pianoбой у Коктебелі згадає своє джазове минуле та влаштує флеш-моб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі