понеділок, 12 листопада 2012 09:39

Помер ведучий "Городка" Ілля Олейников

Помер ведучий "Городка" Ілля Олейников
Фото: kino-teatr.ru

Відомий актор і телеведучий "Городка" Ілля Олейников помер в одній з петербурзьких міських лікарень від тривалої хвороби. Йому було 65 років.

Як повідомила керівник програми Городок Марина Харкевич, причиною смертю актора стала зупинка серця. "Ілля Олейников помер в неділю в петербурзькій лікарні в 4:30 в результаті зупинки серця", - заявила Харкевич. Він був госпіталізований кілька днів тому.

Ілля Олейников (справжнє ім'я - Ілля Львович Клявер) народився в Кишиневі 10 липня 1947 року. У 1969 році він закінчив Московське державне училище циркового та естрадного мистецтва. У 1969-1971 роках актор служив в армії, а потім почав працювати в Москонцерте і Ленконцерте артистом розмовного жанру.

Для роботи в дуеті з Романом Козаковим актор узяв собі псевдонімом дівоче прізвище дружини Ірини Олейниковой. Разом з Козаковим він у 1977 році став лауреатом Всесоюзного конкурсу артистів естради. З 1968 року Олейников грав у кіно - всього його фільмографія налічує понад 20 картин.

У 1993 році разом з Юрієм Стояновим актор створив телепрограму "Городок", яка виходила в ефір аж до його смерті. За "Городок" в 1996 році Олейников отримав премію "Тефі" в номінації "Кращий ведучий розважальної програми". Крім цього, Олейников в 2008 році написав і поставив мюзикл "Пророк", а в 2010 році разом зі своєю дружиною випустив альбом "Шансон на двох". У 2001 році він був удостоєний звання народного артиста РФ, а в 2012 році - ордена Пошани. У Олейникова залишився син Денис Клявер (соліст гурту "Чай вдвоем") і двоє онуків.

Прощання з актором відбудеться 14 листопада в пітерському Театрі Естради. Про це написав у своєму мікроблозі в "Твіттері" син актора Денис Клявер.

Зараз ви читаєте новину «Помер ведучий "Городка" Ілля Олейников». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі