четвер, 21 січня 2016 13:41

Помер автор пісні Hotel California

Помер автор пісні Hotel California


В Нью-Йорку помер американський музикант, колишній учасник гурту Eagles Ґленн Фрей. Йому було 67 років. Протягом декількох тижнів він боровся з ускладненнями після пневмонії - артритом і виразкою.

Ґленн Фрей член Залу слави рок-н-рола. Народився у Детройті, штат Мічіган. З 5 років вчився грати на фортепіано. По закінченню університету поїхав до Лос-Анджелеса зі своєю подружкою співачкою-початківце, яка мріяла про музичну кар'єру. В Каліфорнії знайомиться з техаським барабанщиком Доном Генлі й засновують Eagles. В групі Фрей грає на гітарі, клавішах, співає і стає одним із основних композиторів.

"Наша зустріч змінила життя мільйонів людей на планеті. Ми були всього лише двома молодими хлопцями, яких занесло в Лос-Анджелес з однією і тією ж мрією", - дізнавшись про смерть товариша сказав Дон Генлі. "Ми хотіли залишити свій слід в музиці, і за допомогою великої любові до того, чим ми збиралися займатися, а також за участю чудових музикантів і нашого менеджера , ми побудували те, що проіснувало набагато довше, ніж хто-небудь з нас міг припустити , Гленн був тим, із кого все це почалося. Він був іскрою, яка все запалила. Це в його голові народився план . Він володів енциклопедичними знаннями в області популярної музики і стовідсотковим професіоналом завжди і у всьому. Він був смішний, упертий, фонтануючий, глибоко талановитий і шалено запальний. Найбільше на світі він любив свою дружину і дітей".

"Eagles" грали класичний рок з елементами фольку і кантрі. Серед музичних критиків вони завоювали звання "Найбільш американської групи". Головним хітом який написав Ґленн Фрей разом з колегами стала балада Hotel California, що вийшла на одноіменому альбомі "Eagles" в 1976-му році. В пісні йдеться про мандрівника, який заблукавши в дорозі опиняється в дивному готелі з якого не може вибратися жоден відвідувач. Дехто з критиків стверджував, що рокери описали кабальні умови, на які часто натрапляють молоді артисти в Голлівуді. Дехто бачив в "Готелі Каліфорнія" натяк на наркозалежність. Пісня отримала Ґреммі й назавжди стала візитівкою Eagles. Збірка хітів гурту, який вийшов того ж 1976-го року за кількістю продажів в США ділить першість з альбомом Майкла Джексона Thriller. Тільки в Америці його придбало 65 млн. меломанів.


Після розпаду "Eagles" в 1981-му році Ґленн Фрей продовжив сольну кар'єру. Його пісні звучать в комедійному бойовику з Едді Мерфі "Поліцейськи з Беверлі -Хіллз", популярному серіалі "Поліція Майамі"

Фрей був одруженний вдруге. Мав доньку і двох синів.

Наступного дня після смерті Ґленн Фрея американський рокер Брюс Спрінґстін на своєму концерті і в Чікаго виконав пісню Take It Easy - "Не приймай близько до серця", що в складі Eagles співав Фрей.


Зараз ви читаєте новину «Помер автор пісні Hotel California». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі