Ексклюзиви
пʼятниця, 29 травня 2015 18:38

Помер американський комедійний актор Рейнальдо Рей

Помер американський комедійний актор Рейнальдо Рей
Фото: reynaldorey.com

У Лос-Анджелесі 28 травня помер актор Рейнальдо Рей, найбільш відомий роллю батька головного героя в комедії "П'ятниця", повідомляє Variety.

Причиною смерті, за словами менеджера артиста, стали ускладнення після інсульту, який Рей пережив у минулому році. Йому було 75 років.

Крім ролі в "П'ятниці" Рей був відомий також появами в таких фільмах, як "Білі люди не вміють стрибати", "Гарлемські ночі", "Домашня вечірка 3", "Бий в кістку" і "Любов до грошей". Загалом комік знявся в 52 картинах, здебільшого присвячених афроамериканської культури і життя темношкірого населення США.

Актор також часто грав на телебаченні, в тому числі у проектах "Шоу Берні Мака", "Брати Уейанси", "Сестро, сестро" і "Сенфорд і син". Він був популярним стендап-коміком, вів телепрограму "Комедійний погляд" на каналі BET і записав три альбоми зі своїми стендап-виступами.

Рейнальдо Рей народився в штаті Оклахома, але свою комедійну кар'єру розпочав тільки після переїзду в Клівленд, штат Огайо, вже в зрілому віці. Пізніше він перебрався в Нью-Йорк, де увійшов у Гарлемскую театральну трупу і почав отримувати перші ролі в кіно.

Зараз ви читаєте новину «Помер американський комедійний актор Рейнальдо Рей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі