субота, 12 червня 2021 21:35

Покажуть короткометражки, що претендують на "Оскар"
1

П'ять короткометражних фільмів року, за версією Американської кіноакадемії, покажуть у київських кінотеатрах 17 червня.

До програми увійдуть стрічки "Два далеких незнайомця", "Кімната для листів", "Відчувати наскрізь", "Подарунок" і "Біле око". Про це повідомляє компанія "Артхаус Трафік".

 Підбірка короткометражок-номінантів на «Оскар» вийде в прокат
Фото: Arthouse Traffic

Американський короткометражний фільм "Два далеких незнайомця" став володарем премії "Оскар" в 2021 році. Робота розповідає про темношкірого хлопця, який потрапляє в петлю часу і переживає сутичку з поліцейським, в якій гине нескінченну кількість разів. Події фільму символізують історію вбивства Джорджа Флойда в травні 2020 го, яка стала каталізатором антирасистського протестного руху Black Lives Matter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм "Вусатий фанк" виходить у прокат - трейлер

Головну роль у кінострічці "Кімната для листів" зіграв Оскар Айзек, відомий за трилогією сіквелів "Зоряні війни", а також фільмам "З машини", "Люди Ікс: Апокаліпсис", "Всередині Л'юіна Девіса". Картина розповідає історію працівника в'язниці, якого переводять працювати в поштову кімнату. І він міцно втягується в особисте життя одного ув'язненого.

Драма "Відчувати наскрізь" про пригоди бездомного підлітка і сліпоглухого чоловіка, який намагається потрапити додому. Короткометражний фільм став першою роботою, в якій головну роль зіграв сліпоглухий актор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єри тижня: На екрани повертається культова стрічка

Кінострічка "Подарунок" стала призером премії BAFTA, Манхеттенського фестивалю короткометражних фільмів, отримала інші нагороди. Драма спільного виробництва Великої Британії та Палестини показує життя у військовій обстановці. Шопінг-тур на Західний берег річки Йордан перетворюється для героїв у небезпечну подорож.

Ізраїльська драма "Біле око" торкнеться проблем біженців в сучасному світі. Фільм розповідає про чоловіка, який знаходить свій вкрадений велосипед. Еритрейський біженець вважає себе його новим власником. Чоловікам належить з'ясувати, у кого більше прав і хто з них виявився жертвою обставин.

Премію "Оскар" за кращий фільм в цьому році отримала драма "Земля кочівників" американського режисера китайського походження Хлої Чжао. Також відзначили за режисуру і жіночу роль - Френсіс Макдорманд. 60-річна Ферн втратила житло і роботу через економічну кризу і закриття підприємства в промисловому містечку Емпайр в штаті Невада. У своєму фургоні відправляється в подорож по Сполучених Штатах. Вивчає життя поза суспільством як сучасний кочівник. Наймається на тимчасові оплачувані роботи - пакувальницею на складі, прибиральницею на стоянці для житлових трейлерів, робітницею фастфуд-ресторану, за сюжетом.

Зараз ви читаєте новину «Покажуть короткометражки, що претендують на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі