пʼятниця, 04 листопада 2011 19:19

Показали український прапор вагою 200 кілограм

На міжнародній художній виставці "ART KYIV Contemporary" показали інсталяцію американського художника Девіда Датуни "Україна. Погляди мільйонів". Роботу виставила столична "Mironova Gallery".

"Зверху художник наклеїв вирізки з українських журналів і газет, - каже галерист Тетяна Миронова. - Серед них фотографії політиків, заголовки соціальної хроніки, логотипи торгових марок. Пресу для колажу ми передавали Девіду в Америку цілими стопками. Усе це демонструє історію України за останні 20 років. Зверху інсталяція обкладена оправами  окуляр з лінзами, які між собою герметично склеєні. Лінзи мають "плюси" і "мінуси". Це символізує точку зору людини. Хтось дивиться на  подію під знаком плюс і вважає, що вона позитивно вплинула на історію. Хтось на історію дивиться під знаком "мінус".

Дерев'яну основу для прапора робили на меблевій фабриці. Загальна вага роботи - 200 кілограм.

"Україна святкувала цього року 20-річчя незалежності, тому художник вирішив представити свій погляд на цю подію. Використав лінзи, бо це символ наших ілюзій у сприйнятті дійсності. Здалеку прапор Датуни — це символ патріотизму, зблизька — колаж з портретів політиків і політичних гасел", - зазначила Миронова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко хоче перейменувати "Мистецький арсенал"

Девід Датуна робить інсталяції у стилі нео-поп-арт.

"З американцем ми працюємо 3 роки. Виставляємо його по цілій Європі. 2011 року на художньому ярмарку "Арт-Москва" він показав цикл інсталяцій "Путін Кутюр" з зображеннями прем'єр-міністра Росії. Тоді на закритих торгах портрет Володимира Путіна купили на 200 тис євро", - розповіла Тетяна Миронова.

Виставка "ART KYIV" проходить у "Мистецькому Арсеналі". Триватиме до 13 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Показали український прапор вагою 200 кілограм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі