Ексклюзиви
четвер, 28 березня 2019 14:34

Показали трейлер екранізації роману Софії Андрухович "Фелікс Австрія"

Автор: прес-служба FILM.UA
  Головні ролі у фільмі "Віддана" грають полька Маріанна Янушевич (зліва) та українка Алеся Романова (справа). Стрічку знімають за мотивами роману Софії Андрухович "Фелікс Австрія"
Головні ролі у фільмі "Віддана" грають полька Маріанна Янушевич (зліва) та українка Алеся Романова (справа). Стрічку знімають за мотивами роману Софії Андрухович "Фелікс Австрія"

У мережі з'явився тизер фільму "Віддана" за мотивами роману "Фелікс Австрия" письменниці Софії Андрухович. Спеціально для ролика музикант Євген Філатов зробив нове аранжування пісні "Човен" львівського гурту "Один в каное", а вокалістка колективу Ірина Швайдак записала нову вокальну партію.

Події стрічки відбуваються у Станіславі - нині Івано-Франківськ - у складі Австро-Угорської імперії. Історія починається 1868 року. У пожежі гине дружина німця доктора Анґера, але йому вдається врятувати двох дівчат – рідну доньку Аделю й доньку хатніх робітників, українку Стефанію. Вирішує виховувати їх разом. Минає 25 років. Дівчата виросли й залишаються нерозлучними, хоча Аделя тепер заміжня за скульптором надгробків, українцем Петром Сколиком. Стефа веде господарство, займається кулінарією. Дівчата досі не можуть зрозуміти, хто вони одна одній - сестри, подруги чи служниця й господиня, за сюжетом.

"У тизері хотілося ознайомити глядачів із майбутньою атмосферою фільму, його настроєм і, звісно, світом головної героїні, де реальність та ілюзія сплелися у щільний клубок, який несила розплутати зсередини, - каже режисерка Христина Сиволап. - Ну, і ознайомити з нашим баченням центральних персонажів цієї історії, трохи занурити в їхні заплутані та викривлені стосунки".

У стрічці "Віддана" головну героїню Стефанію Чорненько грає польська акторка Маріанна Янушевич. Аделю Анґер втілює Алеся Романова, а Петра Сколика - Роман Луцький.

"Чесно кажучи, я не сподівалась, що мені так сподобається, - говорить авторка роману Софія Андрухович. - Ці кадри дуже приємно дивитись, вони ніжні і чуттєві. Сподобались кольори і делікатність. Тизер інтригує і багато обіцяє: протягом хвилини перед нами постає заманливе запрошення у світ особливих стосунків, у чарівну реальність. Музичний супровід став несподіванкою, але я негайно відчула, наскільки вдалим є вибір. По-перше, текст написаний Іваном Франком наприкінці XIX століття (дата створення вірша - 13 червня 1880-го - Gazeta.ua) - тобто приблизно в час дії розгортання сюжету "Відданої". По-друге, текст про буремність, непевність і непередбачуваність людського життя, про відносність нашого існування перегукується з історією Стефанії Чорненько. Ну, і виконання й музика - чудові. Аранжування тільки підкреслило всі перераховані вище обставини, наблизило пісню до стилю й настрою візуального ряду".

Фільм "Віддана" вийде у прокат на початку 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали новий трейлер фільму "Вулкан"

Роман письменниці й перекладачки Софії Андрухович "Фелікс Австрія" вийшов у львівському "Видавництві Старого Лева" 2014 року. Твір написано у формі щоденника головної героїні Стефи. Став переможцем літературної премії "Книга року ВВС". Отримав спеціальну відзнаку Форуму видавців у Львові та премію "ЛітАкцент року". Книжку також видали в Польщі, Австрії, Угорщині, Чехії, Франції, Хорватії.

Зараз ви читаєте новину «Показали трейлер екранізації роману Софії Андрухович "Фелікс Австрія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі