вівторок, 19 березня 2019 09:00

Показали новий трейлер фільму "Вулкан"

Автор: imdb.com
  Сергій Степанський (справа) у драмі ”Вулкан” грає киянина Лукаса, який загубився біля Берислава на Херсонщині
Сергій Степанський (справа) у драмі ”Вулкан” грає киянина Лукаса, який загубився біля Берислава на Херсонщині

У мережі з'явився новий трейлер фільму "Вулкан" режисера Романа Бондарчука. За цю роботу постановника нагородили Шевченківською премією.

Киянин Лукас працює перекладачем у столичному офісі ОБСЄ. Вирушає на кордон з Кримом з делегацією моніторингової місії для того, щоб дізнатися, що там відбувається за пару років після початку російської окупації. Машина ламається біля міста Берислав на Херсонщині. Поки Лукас шукає допомогу, авто з його колегами зникає, на дзвінки не відповідають. Тоді він дістається Берислава. Знайомиться з місцевою родиною, що дає йому притулок. Намагається зрозуміти життя в незнайомому і незрозумілому для нього місті, за сюжетом.

"Головний герой усвідомлює, що ніяк не може виїхати з Берислава, - каже кінокритик Юрій Самусенко. - Усе навколо нагадує йому якусь "Божественну комедію" Данте. Що більше хоче вирватися, то далі спускається у наступне коло пекла. Поступово асимілюється.

На другому плані фільму здебільшого грають жителі Берислава. Природно зображують людей, які не хочуть їхати з рідного міста. Лукас запитує: "Чому не покинете цю землю? Тут нема що робити. Живете біля небезпечної зони. Неподалік – окуповані Донбас і Крим". Але містяни не хочуть нікуди тікати. Фільм ґрунтується на ідеї: це наша земля і нам нема куди йти.

Лукас – не класичний протагоніст із вольовим характером, який змінює правила гри в чужому для себе місці. Він не розв'язує всіх проблем, а рухається за сюжетом і потрапляє в непередбачувані ситуації, з яких мусить виплутуватися. Він слабкий духом, але ми все одно за нього вболіваємо. Він – наші очі. Той, хто досліджує світ. Заглядає всередину маловідомої місцевості, яку ми майже не бачимо ні в українському кіно, ні в новинних сюжетах. Тобто "Вулкан" – це документальний фільм у художній формі".

"Вулкан" - перший повнометражний художній фільм режисера і сценариста Романа Бондарчука, який раніше знімав короткометражки і документалістику. Головні ролі виконують Сергій Степанський, Віктор Жданов та Христина Дейлик.

Стрічку спільного виробництва України, Німеччини й Монако створено за підтримки Держкіно. Протягом найближчого місяця картину покажуть на фестивалях у Швейцарії, США, Аргентині, Франції, Туреччині, Австрії.

"Вулкан" вийде у прокат 4 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали трейлер фільму про Французьку революцію

Роман Бондарчук народився в Херсоні 1982 року. Закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Івана Карпенка-Карого, майстерня Юрія Іллєнка. Працює арт-директором Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Співрежисер документального альманаху "Євромайдан. Чорновий монтаж" 2014 року. Перша повнометражна робота Бондарчука - документальна стрічка "Українські шерифи" 2015-го. Кіно висували на премію "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою.

Зараз ви читаєте новину «Показали новий трейлер фільму "Вулкан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі