четвер, 16 серпня 2018 17:57

Показали постер фільму "Гарет Джонс" про Голодомор

У мережі з'явився постер фільму "Гарет Джонс" польської режисерки Агнешки Голланд. Стрічка розповість історію британського журналіста, який першим сповістив світ про Голодомор 30-х років в Україні.

1933-го Гарет Джонс нелегально відвідав Україну. 2 тижні їздив українськими селами, в яких панувала голодна смерть. Переховуючись від спецслужб СРСР, журналіст поступово розкриває світові правду про трагедію українського народу: жорстку цензуру, масові репресії та Голодомор.

Стрічку зняли у копродукції Великої Британії, Польщі та України.

Автор: facebook/Cinematico
  З'явився постер до фільму "Гарет Джонс".
З'явився постер до фільму "Гарет Джонс".

Головну роль у стрічці зіграв Джеймс Нортон, роль його опонента, журналіста Волтера Дюранті - Пітер Сарсгаард, а в образі молодого письменника Джорджа Орвелла можна буде побачити Джозефа Мола.

Крім них, у трилері можна буде побачити таких українських акторів, як Яків Ткаченко, Олег Драч, Володимир Федорук, Ганна Шайдюк, Анастасія Чала та Аліна Ковальська.

Також творці фільму поділилися першим кадром майбутнього історичного трилера.

Автор: facebook/Cinematico
  Показали перший кадр драми "Гарет Джонс".
Показали перший кадр драми "Гарет Джонс".

Сцени подорожі головного героя Україною знімали у столиці та Київській області. Для зйомки сцен, дії яких відбуваються в Москві, знімальна група вирушила до Харкова. Також фільм знімали у Польщі та Шотландії.

Прем'єра фільму відбудеться 2019-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перші кадри фільму на основі повісті Скрябіна

Держкіно виділило на створення фільму "Гарет Джонс" майже 26 млн грн. Загальний бюджет картини — 262 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Показали постер фільму "Гарет Джонс" про Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі