середа, 28 лютого 2018 21:46

Оприлюднили трейлер за романом Жадана "Ворошиловград"

Оприлюднили трейлер за романом Жадана "Ворошиловград"
Сергій Жадан зіграв епізодичну роль у фільмі "Дике поле". Фото - Facebook

Опублікували перший офіційний трейлер фільму Ярослава Ладигіна "Дике поле" за романом Сергія Жадана "Ворошиловград".

У центрі сюжету - молодий чоловік Герман, який повертається в рідне містечко на сході України. Йому від брата дістається бензозаправка, яку герой спробує врятувати від рейдерського захоплення.

"На перший погляд — напівкримінальна історія, — каже продюсер Володимир Яценко. — У чувака намагаються забрати стару заправку, а він починає комизитися. Але насправді Жадан пише про пошук свого коріння. Герман повертається додому, заново знаходить свою землю, друзів і кохання. Розуміє, чому їх потрібно захищати. Насправді ж, бандити хотіли дорого заплатити за заправку головному героєві. І вона не була потрібна йому. Але коли він боязко говорить, що подумає, на нього починають тиснути. Через це опирається сильніше. Якщо людину примушувати до чогось, можна пробудити в ній здатність до вчинку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Києві знімають "Ворошиловград"

Головні ролі в картині виконали актор київського Молодого театру Олег Москаленко, Олексій Горбунов, Володимир Ямненко, Руслана Хазіпова, Георгій Поволоцький. В епізодичній ролі тут з'явиться Сергій Жадан.


Спочатку фільм називався "Ворошиловград", а вже під час його створення автори вирішили відійти від радянського присмаку в назві і перейменували його на "Дике поле".

Сам режисер Лодигін зазначає, що стрічку варто сприймати не як точну екранізацію роману, а, скоріше, як одну з можливих інтерпретацій історії.

У прокат стрічка вийде в кінці 2018 року. Над сценарієм до неї Лодигін працював спільно з Наталією Ворожбит ( "Киборги").

Проект картини Ярослава Лодигіна "Ворошиловград", виграв гран-прі німецького фестивалю Connecting Cottbus 2017. Він став кращим серед 50 кінопроектів.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили трейлер за романом Жадана "Ворошиловград"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі