вівторок, 02 квітня 2013 13:44

Північна Україна ще побачить сніг. Врожаю це не зашкодить - синоптик

Північна Україна ще побачить сніг. Врожаю це не зашкодить - синоптик
Фото: meteoprog.ua

З 7 по 13 квітня буде наступна хвиля похолодання. Північна частина України побачить останній сніг. Про це на прес-конференції заявила начальник відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко, передає Gazeta.ua.

"На сьогодні спостерігаються дуже великі температурні контрасти. Найнижча температура була на Західній Україні - це 2-4 градуси тепла. У східних областях і Криму - 20-27 тепла".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни виховані на ідеї, що мер має відловлювати сніжинки ще на підльоті до землі

У Північних і Західних областях лежить сніг висотою подекуди 40 сантиметрів. Це унікальне явище останніх років. Наростання інтенсивного тепла ми не очікуємо, тому танення снігу відбуватиметься повільно. Ґрунт талий, перезволожений, промерзання землі не було, тому вода буде просочуватися без перешкод", - сказала експерт.

За словами Адаменко, масову сівбу ранніх ярих зернових у центральних областях можна буде розпочинати 10-12 квітня. Це буде відповідати середнім термінам сівби. У північних областях посівна компанія ярових може затриматися до 20-25 квітня. А терміни посадки овочів в Україні масово не підійшли. Утім, їх можна уже садити в південних областях.

"Зима не була холодна, вона була просто тривалою. Середня температура зимового періоду взагалі виявилася вищою за норму. Тому озимі культури в прекрасному стані, вони вдало перезимували. На південному березі Криму втрачено врожай фруктів. У Криму весна розпочалася наприкінці січня, дуже рано зацвіли абрикоси, алича, інші кісточкові. Потім було зниження температури до 2-4 морозу. Через це пошкодилися плодові бруньки. У решті південних областей зниження наприкінці березня температури до мінусової пройшло без наслідків", - підкреслила Адаменко.

Зараз ви читаєте новину «Північна Україна ще побачить сніг. Врожаю це не зашкодить - синоптик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути