понеділок, 01 квітня 2013 09:10

Спецтема: Снігова пастка

Повінь у столиці: квартири киян вже заливає

Повінь у столиці: квартири киян вже заливає
Влада каже, що встигає реагувати. Фото: vk.com

У Києві вже фіксують проблеми з підтопленням деяких вулиць міста, пише Сегодня.

Так, на вихідні під воду пішли вулиці біля станцій метро "Святошин", "Лук'янівська" і в районі Ленінградської площі.

При цьому зливостоки поки в багатьох місцях не прочищені. Саме це стало основною причиною підтоплення на "Святошині", де їх забило сміттям, і калюжі утворилися по коліно. "Ми викликали бригаду водоканалу, комунальники прочистили решітки, і вода почала сходити, - сказали працівники ринку. Ця проблема актуальна для всіх підземних переходів, де ведеться торгівля.

Крім того, сніг тане на дахах столичних багатоповерхівок і заливає квартири.

"Ми живемо на останньому, 9 поверсі. У суботу вночі повернулися додому - вода текла по стінах і стелі струмками! Шафа-купе, шпалери і вхідні двері зіпсовані, а щоб зупинити потоп, я з дружиною до ранку скидав сніг з даху", - говорить господар квартири Андрій.

Покрівельник прийшов тільки в неділю вранці, коли вода вже бігла по сходовій клітці до шостого поверху.

У той же час, в. о. першого заступника КМДА Анатолій Голубченко повідомив, що таких проблемних будинків в місті понад тисячі. "Все через те, що старі будинки, і ці горища потрібно терміново ремонтувати, - зазначив чиновник. - Прибирати сніг - завдання жеків, людям потрібно звертатися до житлоконтор і вимагати ремонту постраждалих приміщень".

"Поки нічого страшного не сталося, - сказав Голубченко. - Міський транспорт працює справно, було лише кілька випадків, коли через розливи на дорозі зупинялися трамваї на Подолі, але все це було вчасно виправлено. Так, є окремі осередки, де збирається тала вода. Але ми вчасно на це реагуємо і спрямовуємо на такі адреси спецтехніку з відкачування води - цим займаються оперативні групи, створені у кожному районі".

Нагадаємо, ДАІ назвала 33 київські вулиці, які затопить в першу чергу. Громадянам, які проживають в зазначених місцях, рекомендується відмовитися від поїздок на особистому транспорті. Також у Києві можуть піти під воду 70 підземних переходів.

Зараз ви читаєте новину «Повінь у столиці: квартири киян вже заливає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути