середа, 19 вересня 2012 10:45

Південна Корея заборонила маркіза де Сада

Південна Корея заборонила маркіза де Сада
По імені де Сада сексуальне задоволення, одержуване шляхом заподіяння іншій людині болю і принижень, одержало (у роботах сексолога Ріхарда фон Крафт-Ебінга) назву "садизм". Фото: blogs.privet.ru

У Південній Кореї заборонили роман маркіза де Сада "120 днів Содому", повідомляє Agence France-Presse 19 вересня з посиланням на представника державної комісії з видавничої етики Чан Тхак Хван.

"Значна частина книги найвищою мірою непристойна і жорстока, в ній згадуються акти садизму , інцест, скотолозтво і некрофілія", - зауважив Чан Тхак Хван. Крім цього, визнати книгу "шкідливою" комісію спонукав опис сексу з дітьми, який зустрічається в романі.

Заборона "120 днів Содому" - перша з 2008 року заборона, накладена на книгу комісією з видавничої етики.

Переклад "120 днів Содому" на корейську мову з'явився в місцевих книжкових магазинах в серпні 2012 року. Після рішення комісії видавцеві - компанії Dongsuh Press - доведеться відкликати і знищити весь тираж книги. Видавництво назвало заборону "120 днів Содому" "смертельним вироком книзі" і оскаржило постанову комісії з етики. Якщо скарга буде відхилена, видавництво має намір звернутися до суду.

"Ця книга не про поширення порнографії і насильства... Вона висміює і критикує темну сторону людської природи, яка ховається за подібними діями", - заявив AFP головний редактор Dongsuh Press Лі Юн.

Маркіз де Сад написав "120 днів Содому" у 1785 році, однак опублікована книга була тільки в 20 столітті. Французький роман перекладений на кілька мов, включаючи англійську, німецьку і японську. У 1975 році італійський режисер П'єр Паоло Пазоліні зняв заснований на книзі де Сада фільм "Сало, або 120 днів Содому". Кінокартина незабаром після виходу в прокат була заборонена у ряді країн, включаючи Великобританію, Австралію і Нову Зеландію, через зображення тортур, згвалтування і вбивства.

Зараз ви читаєте новину «Південна Корея заборонила маркіза де Сада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі