Ексклюзиви
вівторок, 28 квітня 2015 12:27

Пішов з життя оператор "Володаря кілець" і "Хоббіта"

Пішов з життя оператор "Володаря кілець" і "Хоббіта"

Кінооператор Ендрю Лесні, який працював над трилогиями "Володар кілець" і "Хоббіт", помер у віці 59 років, повідомляє The Hollywood Reporter. Передбачається, що причиною смерті став серцевий напад. Офіційну заяву про це сім'я Лесні зробить пізніше.

На рахунку оператора більше 30 повнометражних картин, у тому числі "Бейб: Чотириногий малюк", "Кінг-Конг", "Я - легенда" і "Повстання планети мавп". За стрічку "Володар кілець: Братерство Кільця" Лесні отримав премію "Оскар", а за фільм "Володар перснів: Повернення короля" — премію BAFTA.

Остання його операторська робота — історична драма Рассела Кроу "Шукач води", яка вийшла на екрани в 2014 році. У своєму Twitter режисер написав: "Спустошуюча новина з дому. Майстер світла, геній Ендрю Лесні пішов з життя".

Лесні народився в Сіднеї в 1956 році. У 1979 році він закінчив Австралійську школу кіно, телебачення і радіо. Перед тим, як почати роботу над фільмом "Бэйб: Чотириногий малюк", який приніс йому першу популярність, оператор зняв близько двох десятків маловідомих і малобюджетних картин. Лесні одночасно входив до кінематографічних спільнот Австралії і США.

Зараз ви читаєте новину «Пішов з життя оператор "Володаря кілець" і "Хоббіта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі