четвер, 30 листопада 2017 14:46

П'єса "Кисень" про те, що ми забираємо у близьких можливість дихати - режисер Влада Бєлозоренко

П'єса "Кисень" про те, що ми забираємо у близьких можливість дихати - режисер Влада Бєлозоренко
Режисерка вистави "Кисень(О2)" перечитувала п'єсу декілька разів, щоби зрозуміти

"У виставі шість персонажів. Четверо із них не говорять, - розповідає режисерка Влада Бєлозоренко.

16 грудня у київському "Довженко-центрі" відбудеться прем'єра її вистави "Кисень (О2)" за п'єсою російського драматурга Івана Вирипаєва.

"Найголовніший інструмент у театрі для мене тіло. Воно кричить про все, що болить. Вже ставила вистави без діалогів. З пластичною драмою "1984" за антиутопією Джорджа Орвелла їздили на Міжнародний фестиваль Fitag в Іспанії. Глядачі розуміли нашу постановку. Зрештою, приходимо в театр дивитись, а не слухати.
П'єса "Кисень" Івана Вирипаєва про те, що ми споживаємо ближнього. Забираємо можливість дихати - почуття свободи і натхнення. Назад нічого не віддаємо. Одного разу ресурси закінчуються. Тоді виникають конфлікти і суперечки.
Наприклад, для бізнесмена Олександра дружина перестала бути "киснем". Знайшов молоду коханку Сашу. Дружину вбив лопатою. Закопав тіло на задньому дворі маєтку.
Довелось перечитати твір багато разів. Сім років тому подумала, що це сумбурний потік свідомості. З віком прийшло усвідомлення твору. Шукала можливості поставити п'єсу. В цьому році директор "Дикого театру" Ярослава Кравченко запросила працювати із ними.
Люблю Вирипаєва за емоційно сильні п'єси. Наприклад, в "Уфо" героїня каже, що людина завжди рухається додому. Але дім — це не конкретне місце. Ти не знаєш, де він знаходиться. Шлях осмислює існування дому. Для мене це символізує роботу в театрі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "80 – поважний вік, вимагає мужності" - Ада Роговцева проведе ювілейний творчий вечір у Києві

Влада Бєлозоренко почала режисерський шлях з Херсонського театру імені Миколи Куліша. Ставила вистави у київських "Молодому театрі" та театрі "Золоті ворота". Викладає театральну та ораторську майстерність у власній театр-студії "11".
З 16 вересня 2017 року в "Молодому театрі" йде її спектакль "Різня". Грають Римма Зюбіна, Ірма Вітовська.

Зараз ви читаєте новину «П'єса "Кисень" про те, що ми забираємо у близьких можливість дихати - режисер Влада Бєлозоренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі