Ексклюзиви
середа, 29 листопада 2017 22:43

"80 – поважний вік, вимагає мужності" - Ада Роговцева проведе ювілейний творчий вечір у Києві

Автор: Укрінформ
  Ада Роговцева розповіла про свій ювілейний творчий вечір "З тими, кого люблю"
Ада Роговцева розповіла про свій ювілейний творчий вечір "З тими, кого люблю"

Ювілейний творчий вечір актриси Ади Роговцевої відбудеться на сцені столичного Національного театру імені Івана Франка 1 грудня. Народна артистка України прочитає монологи і уривки зі своїх кращих вистав. Будуть представлені фото- та відеоматеріали з архівів українського телебачення, кіно, театру.

Ада Роговцева зустріла своє 80-річчя 16 липня. Тому святковий вечір під назвою "З тими, кого люблю" перенесли на час розпалу театрального сезону.

"Це вечір матиме особливий формат – творчого звіту, - розповідає донька ювілярки і режисер Катерина Степанкова. - "З тими, кого люблю" – це, по-перше, з глядачем. З тими авторами, яких ми презентуємо. З тими, з ким Ада Миколаївна працює. Серед тих, кого вона любить, можуть бути різні люди. Ось зараз ми їздили до Дніпра і працювали для волонтерів, сімей загиблих і шпиталю. Ми працювали вчотирьох: я, Ада Миколаївна, Лариса Руснак і Світлана Орліченко. Іноді нас троє: Ада Миколаївна, я і Ахтем Сеітабалаєв".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ада Роговцева зіграла у продовженні п'єси "Варшавська мелодія" разом із донькою

Творчий вечір матиме і благодійну місію. На нього запрошені українські військовослужбовці, студенти Української академії лідерства, театральних вузів, актори і режисери.

Автор: Укрінформ
  Ада Роговцева розповіла про свій ювілейний творчий вечір "З тими, кого люблю"
Ада Роговцева розповіла про свій ювілейний творчий вечір "З тими, кого люблю"

"Перед вечором хвилююсь. Втративши сцену, на якій пропрацювала 35 років (говориться про Київський театр російської драми імені Лесі Українки. – Газета), я отримала всі сцени України. Вже немає місць, де б не виступала, - каже Ада Роговцева. – 80 – це поважний вік. Він вимагає мужності. Це добре, коли довго живеш, але водночас і випробування. Як казав мій чоловік Костянтин Степанков – "старість, то велике паскудство".

Ада Роговцева – актриса театру і кіно. Виступає більше 60 років. Має звання Народної артистки, Героя України.

"У 23 роки отримала звання заслуженої артистки. То вже маю імунітет до премій, бо отримую наперед. Якби я так до цього ставилась серйозно… так дав Господь. Перехрестилась і забула", - прокоментувала Ада Роговцева цьогоріч отриману Державну премію імені Олександра Довженка.

Серед найвідоміших ролей акторки - в п'єсі Леоніда Зоріна "Варшавська мелодія". Свою героїню - польку Хелену - Роговцева зіграла близько 700 разів.

З 2014-го Ада Миколаївна їздить до військових в зону АТО, госпіталі. Влаштовує благодійні творчі зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «"80 – поважний вік, вимагає мужності" - Ада Роговцева проведе ювілейний творчий вечір у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі