пʼятниця, 07 квітня 2017 14:05

Перші фото Мерилін Монро з'явились на обкладинці журналу Life

Перші фото Мерилін Монро з'явились на обкладинці журналу Life
Актриса Мерилін Монро, 1952 рік. ФОТО: 2queens.ru

7 квітня 1952 року обкладинку журналу Life прикрасило фото Мерилін Монро, що знаменувало початок її зоряної артистичної кар'єри і становлення як секс-символа 1950-х. Автор знімку – фотограф Філіп Галсман, родоначальник сюрреалізму в фотографії і класик фотомистецтва. За даними Американського інституту кіно, Мерилін Монро й сьогодні входить до десятки найбільших кінозірок усіх часів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відчував себе як у концтаборі – актор про любовну сцену з Мерилін Монро

Перші акторські успіхи прийшли до неї 1950 року – критики відзначили роботу акторки в стрічках "Асфальтові джунглі" і "Все про Єву". Завдяки цьому наступного року вона стала співведучою церемонії вручення премії "Оскар", де фільм "Все про Єву" з її участю мав 14 номінацій і отримав шість нагород.

Інтерес публіки до Монро був підігрітий скандалом, коли в березні 1952 року вийшов календар з невідомою оголонею моделлю, схожою на неї. Замість того, щоб заперечувати цей факт, Монро зізналась, що, перебуваючи у фінансовій скруті, три роки тому знялась у фотосесії ню відомого голівудського фотографа Тома Келлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Че Гевара на найвідомішому фото стоїть під пальмою

Це зізнання справило неабияке враження на публіку і численні видання вирішили помістити фото Мерилін Монро на обкладинку. Першим був журнал Life, потім People, People Today, Look, Cosmopolitan та Playboy.

Мерілін Монро (справжнє ім'я Норма Джин Мортенсон, 1926-1962) – американська кіноактриса, співачка, модель,секс-символ 1950-х.

Зараз ви читаєте новину «Перші фото Мерилін Монро з'явились на обкладинці журналу Life». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі