четвер, 16 листопада 2017 16:22

Перше видання "Гаррі Поттера" з підписом авторки продали на аукціоні

Перше видання "Гаррі Поттера" з підписом авторки продали на аукціоні
Найперше видання книги Джоан Роулінг про чарівника Гаррі Поттера продали на аукціоні Bonhams Фото: bonhams

Найперше видання книжки Джоан Роулінг про чарівника Гаррі Поттера продали на аукціоні Bonhams у Лондоні за $140 000, або £106 250.

Організатори очікували отримати за видання £30 000 - £40 000.

Книга була підписана для друзів авторки: "Для Меєр, Донні, Настасії та Кая з великою любов'ю від Джо (також відомої як Дж. К. Роулінг)". Напис датується через день після опублікування книги - 26 червня 1997 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільми й книжки про Гаррі Поттера спричиняють зменшення кількості азіатських сов

"Завжди виникає великий інтерес, коли перші видання книжок Гаррі Поттера виходять на аукціон. Особливо в першій серії. Книжка мала додаткову привабливість через особистий напис від авторки".

"Гаррі Поттер і філософський камінь" - перший роман серії "Гаррі Поттер", написаний Дж. К. Ролінґ. Опублікований 30 червня 1997 року видавництвом "Блумсбері Паблішинґ" у Лондоні. 1999 року на основі роману знято однойменний художній фільм.

Будинок у Великій Британії, де за сценарієм фільмів про Гаррі Поттера народився і провів дитинство чаклун, виставили на продаж.

Зараз ви читаєте новину «Перше видання "Гаррі Поттера" з підписом авторки продали на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі