пʼятниця, 02 березня 2012 17:30

Перед аукціоном у Донецьку 30 картин класиків виставили у Києві

1 березня в столичному арт-центрі М17 відкрили передаукціонну виставку українських та російських художників 19-20 століття.

Серед експонатів рідкісна робота російського митця Костянтина Горбатова "Троїце-Сергієва Лавра" (1915 р.), яку оцінили у 100 тисяч доларів. Також глядачам представили твори українських класиків Миколи Глущенка та Віктора Зарецького. Вартість їхніх полотен – від 50 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві виставили картини на мільйон доларів

"До цієї колекції увійшли класичне мистецтво 19 - початку 20 століть, потім радянське мистецтво і авангардне. Сьогодні тут біля тридцяти робіт – ми вирішили показати київській публіці саме топ-лоти", - розповів директор аукціонного дому "Золотий перетин" Михайло Василенко.

Колекція аукціону "Класичне мистецтво" загалом налічує 148 лотів.

"Деякі клієнти навіть почали ображатися: чому веземо в Донецьк, а не в Київ. Дійсно основна виставка буде з 10 по 16 березня в Донецьку. У грудні ми вже робили там перший аукціон по сучасному мистецтву. Ми не переїхали до Донецька, ми просто відкрили там філіал. Тепер регулярно проводитимемо аукціони в цьому місті, де також є багато колекціонерів", - пояснив Василенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченківську премію дали найдорожчому українському художнику сучасності

Взяти участь в аукціоні можна буде також в онлайн-режимі.

"Ми запровадили нову послугу – онлайн-торги. Для цього замовили комп'ютерщикам спеціальну програму. Тепер достатньо зайти на сайт, зареєструватись і брати участь, дивлячись відео-трансляцію з торгів", - додав директор аукціону.

Зараз ви читаєте новину «Перед аукціоном у Донецьку 30 картин класиків виставили у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі