Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2012 21:38

"Останні події свідчать, що Віталік взагалі мало про що подумав" - Кондратюк про співпрацю з Козловським

"Останні події свідчать, що Віталік взагалі мало про що подумав" - Кондратюк про співпрацю з Козловським
За словами Кондратюка, він на Козловському не заробив жодної копійки. Фото: tsn.ua

Більше двох тижнів тому співак Віталій Козловський звільнив усю свою команду і наставника-продюсера Ігоря Кондратюка, бо "захотів продюсувати себе сам".

У відповідь Кондратюк заборонив Козловському використовувати своє сценічне ім'я та співати пісні зі свого репертуару.

В інтерв'ю Gazeta.ua Ігор Кондратюк розповів про причини конфлікту.

Ігоре, це правда, що ви більше не продюсуєте Віталія Козловського?

Так, Віталій Козловський вирішив попрощатися зі мною і має на це право як людина, але він не мав би на це права як людина, зважаючи, що я продюсер, а він співак. Треба було домовитися про умови нашого творчого розлучення і ми б розійшлися. Але він вирішив, що треба розірвати кінці і піти. Він мені дещо винен, тому я не можу надати йому право користуватися піснями, які належать мені.

Це правда, що Віталік звільнив кількох людей із вашої команди?

Так, причому він це зробив брутально і безтолково. Так не робиться. Уявіть, якщо до вас підійдуть і скажуть: "Завтра на роботу можете не приходити". Опишіть свій стан. Це буде такий же стан, як і в людей, які з ним працювали. Це був його менеджер і виконавчий продюсер Яна Прядко, адміністратор Настя. Також змушений був звільнитися його водій, бо за таку неадекватну поведінку я забрав машину Нісан Тіана, на якій їздив Віталій. Вона належить мені.

А чому Віталій так повівся?

Я не знаю. Віталік захотів бути вільним. Можливо, це буде некоректно і неправильно, але абсолютно вільні люди знаходяться в божевільному будинку. І вони ніяк ні з ким не пов'язані. Тому не можна бути абсолютно вільним. А якби я захотів бути абсолютно вільним, щоб це означало? Що перестали б виходити мої передачі на каналі СТБ, я перестав би виконувати свій контракт щодо участі як член журі в шоу "Х-фактор" і "Україна має талант". Не можна так вчиняти. А Віталій чомусь вирішив, що можна.

А якби він захотів дружньо розійтися, ви би просили відступні?

До цього все йшло. Ми з ним нормально спілкувалися. Я як нормальна людина сказав: "Віталік, очевидно, якщо ми бачимо проблему в розвитку нашої творчості, то давай будемо домовлятися через рік-три-п'ять поступово розходитись. Тобі треба рости далі і я тобі ніколи не стану на заваді. Як ішли від мене Воронова і Валевська, наприклад, я сказав: "Дівчата, ок, ідіть, розвивайтеся". Правда, з Інною була інша історія: вона народила дитину, а це не входило в мої плани. Це було трохи неправильно, але Бог із ним. А з Валевською поцілували одне одного і розійшлися. Дружимо до цих пір. Якщо їм треба моя допомога - я допомагаю. Тому і Віталіку не казав, що він пов'язаний зі мною на все життя. Але є певні умови, які треба виконати для того, щоб бути вільним чи працювати з іншим продюсером. Але Віталік цього не розуміє.

Він же мав би розуміти, що ви можете заборонити йому співати пісні.

Не можу відповідати на запитання "що було б якби". Бо останні події свідчать, що Віталік взагалі мало про що подумав. У мене вже закрадається така думка: "А може, йому нема про що думати?". Я вже просто не розумію, в чому проблема.

Ви як продюсер заробляли на Козловському гроші?

Я на Козловському не заробив ні копійки, хоч він говорить, що це неправда. Єдине, що в мене від нього залишилось - пісні, які є активом і виллються в гроші, коли їх перепродам. Друга річ, яка в мене залишились від цього проекту - машина. Я її продам, бо мені не потрібна ще одна машина в нашій сім'ї. У нас вистачає автомобілів. Але машина - це спроба повернути собі свої борги, які існують у Віталіка Козловського переді мною. Він не захотів їх закривати. Зрештою, Бог йому суддя.

А як ви забрали машину?

Машина, на якій він їздив - була на генеральній довіреності. Потім, коли це все почало відбуватися, я сів і зрозумів, що треба відкликати довіреність. Закон дозволяє це робити. Тому машина була перереєстрована і таким чином я хоч якось зведу кінці з кінцями з точки зору грошей. До речі, всі гроші, які я отримував із концертів Козловського - я вкладав у його творчість. Собі не взяв нічого. Про це знають менеджери співака і моя дружина.

А в скільки вам обійшовся проект Козловського?

Я не буду називати цієї суми. Це неправильно.

Останніми днями Козловський не виходив із вами на зв'язок, щоб владнати ситуацію?

У нас дедлайн, тобто час, коли я накладаю заборону на його творчість, була п'ятниця 28 вересня. З тих пір пройшло більше тижня. Восьмого числа розіслалися листи авторської організації, яка стежить за дотриманням авторських прав про заборону виконання пісень. Тобто я чекав більш ніж сім днів, що Віталік хоч щось мені пришле. Нічого не змінилося. Чому? Я не готовий це коментувати. Я виходжу з того, що відбулося. А відбулося таке, він вирішив закрити двері і піти, причому в усіх відношеннях. І єдине, що я можу зробити - заборонити співати йому весь репертуар, щоб він не заробляв гроші на тому, що є моїм.

Чи може зараз Віталій врятувати ситуацію?

Для цього в нього має бути бажання домовитись, а його немає. Це по-перше. А по-друге, починаючи з восьмого числа він не має права виконувати жодну зі своїх пісень. Якщо він це зробить і його хтось впіймає на гарячому - подадуть до суду.

А якщо він захоче викупити свій репертуар?

Якщо він захоче так зробити, то повинен повідомити мені, що хоче почати переговори.

Ви можете продати його репертуар іншим співакам?

Деякі його пісні є класними піснями. І ці пісні вже готові виконувати деякі професійні артисти. І коли в нас із ним усе було нормально, мене запитували чи можна виконувати пісні, які співає Козловський, я відповідав, що ні, бо це некоректно.

Ви готові ще когось продюсувати?

Зараз у мене нема нікого, але чи буду я братися за чиєсь продюсування - подивимось. Я тепер буду інакше себе вести. Наприклад, як роботодавець, а не людина, яка хоче допомогти. Це трохи різні відносини. Але тепер я вже й не знаю, які контракти укладати.

Зараз ви читаєте новину «"Останні події свідчать, що Віталік взагалі мало про що подумав" - Кондратюк про співпрацю з Козловським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі