четвер, 10 грудня 2020 00:46

Оскароносний режисер знімає фільм у Києві

Оскароносний режисер знімає фільм у Києві
Зйомки "Кременю" проводили в акваторії Дніпра у Києві та на Київському водосховищі в листопаді 2020-го. Стрічка розповідає про українського тренера вітрильного спорту Віктора Коваленка. Фото: pleso.org

Новозеландський режисер Вінсент Ворд знімає у Києві повнометражну стрічку "Кремінь". Створюється в офіційній копродукції України, Австралії, Німеччини, Швейцарії та Китаю.

Фільм заснований на реальних подіях. Розповідає про видатного українського тренера вітрильного спорту Віктора Коваленка. Його вихованці принесли перші золоті та бронзові олімпійські медалі незалежній Україні на Олімпіаді в Атланті. Згодом спортивні нагороди збірній Австралії, яку він тренує і дотепер.

Про це повідомили у прес службі комунального підприємства "Плесо". Для зйомок надали послуги з аварійно-рятувального обслуговування. Зйомки проводили в акваторії Дніпра у Києві та на Київському водосховищі в листопаді 2020-го.

1999-го Вінсент Ворд отримав "Оскар" за найкращі візуальні ефекти в стрічці What Dreams May Come. Написав сценарій для третьої частини "Чужий", спродюсував "Останній самурай" з Томом Крузом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер серіалу "Хід королеви" екранізує роман Набокова

Стрімінговий сервіс Netflix зняв перший фільм в Україні - комедійний бойовик про політичні інтриги на державному рівні The Last Mercenary. Серед головних акторів – Жан-Клод Ван Дам.

"Київ просто кричить, як хоче зніматися у кіно, - каже артоглядачка Лєна Чиченіна. - Те, що ми вважаємо гидотою, дуже добре продається. А саме - спальні райони. Світові виробники музичних відео, реклами - пруться до нас знімати цей архітектурний триндець. Нравиться їм. Плюс - мости. Плюс - радянська архітектура. Мати-Батьківщина взагалі поза конкуренцією. Якщо ще історичну архітектуру привести до ладу - буде ідеально. Як мінімум - змусити нарід познімати страшні балкони і вікна не ставити в різнобій".

Зараз ви читаєте новину «Оскароносний режисер знімає фільм у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі