пʼятниця, 26 січня 2018 11:08

"Оскар-2018": фаворита премії запідозрили у плагіаті

"Оскар-2018": фаворита премії запідозрили у плагіаті
У "Формі води" побачили плагіат. Фото: YouTube

Творців фільму "Форма води", який отримав 13 номінацій кінопремії "Оскар-2018", звинуватили у плагіаті.

Син лауреата Пулітцерівської премії Пол Зіндела заявив, що стрічка повторює сюжет п'єси його батька під назвою "Дозволь мені почути твій шепіт". Її драматург написав 1969 року, повідомляє видання The Guardian.

"Ми вражені тим, що велика студія може зробити фільм, який, очевидно, скопійований з роботи мого покійного батька", – повідомив Девід Зіндел, син письменника . Родичі обурилися, що творці фільму не звернулися до них щодо узгодження авторських прав і не вказали в титрах ім'я Зіндела. На їхню думку, "Форма води" не може претендувати на "Оскар" в номінації "Найкращий оригінальний сценарій".

За сюжетом п'єси, глухоніма прибиральниця намагається врятувати дельфіна з секретної лабораторії. У фільмі прибиральниця не може розмовляти з дитинства через хворобу, але може чути. Вона рятує людину-амфібію. В обох випадках лабораторії мали зв'язок із військовими експерементами, головні героїні закохалися в істот та намагалися їх врятувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український фільм нагородили на міжнародному фестивалі

Американська кіноакадемія оприлюднила список претендентів на отримання премії "Оскар". Цьогорічним лідером за кількістю номінацій стала стрічка "Форма води", яка представлена у 13 номінаціях з 24 можливих. Церемонія нагородження відбудеться 4 березня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «"Оскар-2018": фаворита премії запідозрили у плагіаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі