вівторок, 15 січня 2013 12:05

Оригінал картини Рівери ціною в мільйон доларів висів у коморі техасця

Оригінал картини Рівери ціною в мільйон доларів висів у коморі техасця
Фото: chiefwritingwolf.com

Експерт американської телепередачі "Репортаж про антикваріат" ("Antiques Roadshow") Коллін Феско (Colleene Fesko) в ході зйомок впізнала втрачену картину Дієго Рівери.

Полотно приніс на телепередачу житель техаського міста Корпус-Крісті Рю Фергюсон (Rue Ferguson). Його прадід чи прабабуся придбали полотно в 1920-х.

Мистецтвознавець встановила, що це робота "Каменяр" (El Alba?il), що датується 1904 роком - тобто мексиканський художник написав її в 18-річному віці, що робить картину особливо рідкісною.

З моменту смерті Рівери у 1957 році місцезнаходження картини вважалося невідомим. Увесь цей час вона висіла спочатку за дверима, а потім і в коморі в сімейному будинку Фергюсон, які вважали її підробкою. Феско оцінила твір близько 1 мільйона доларів США, що є рекордом для "Antiques Roadshow", що виходить на американському телеканалі PBS з 1997 року.

Зараз ви читаєте новину «Оригінал картини Рівери ціною в мільйон доларів висів у коморі техасця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі