пʼятниця, 06 липня 2012 11:21

ООН судитиметься з Україною через заборону пропаганди гомосексуалізму

ООН судитиметься з Україною через заборону пропаганди гомосексуалізму
Закон суперечить головному законові України. Фото: segodnya.ua

В ООН вважають, закон про заборону пропаганди гомосексуалізму, що знаходиться на розгляді Верховної Ради України, суперечить ряду міжнародних договорів, ратифікованих Україною, і порушує права людини

На думку експертів ООН, ці основні права включають права на рівність і гідність, свободу від дискримінації та свободу слова, зборів та доступу до інформації, що закріплені у Загальній декларації прав людини, Європейської конвенції про захист прав людини, Конвенції про права дитини, Міжнародному пакті про громадянські і політичні права, Резолюції ООН про права людини, сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності і Декларації про захисників прав людини, пише УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція порушила кримінальну справу за фактом побиття гея в Києві

Європейська конвенція про захист прав людини (ЄКПЛ) забороняє державам, які її підписали, обмежувати свободу вираження та свободу зібрань, особливо меншин, таким як групи ЛГБТ, і забороняє дискримінацію за будь-якою ознакою, зокрема за ознакою сексуальної орієнтації.

Таким чином, Україна може піддатися ризику бути звинуваченою з боку Європейського суду з прав людини, якщо вона прийме запропоновані в законопроекті зміни до законодавства, тому що цим вона порушить права ЛГБТ на мирні зібрання та на свободу від дискримінації, закріплені у Конвенції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛГБТ вимагають від українських політиків чіткої позиції щодо гомофобії

Крім того, прийняті Україною в Комітеті Міністрів Ради Європи Рекомендації по боротьбі з дискримінацією за ознаками сексуальної орієнтації або Європейська конвенція про захист прав людини і основних свобод застосовна на національному рівні. За словами експертів ООН, запропонований законопроект йде врозріз з власною Конституцією України.

Зараз ви читаєте новину «ООН судитиметься з Україною через заборону пропаганди гомосексуалізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути