середа, 30 травня 2012 12:22

ЛГБТ вимагають від українських політиків чіткої позиції щодо гомофобії

ЛГБТ вимагають від українських політиків чіткої позиції щодо гомофобії
Геї натякають, що їм ні за кого голосувати. Фото: delfi.ua

Лідери спільноти лесбійок, геїв, бісексуалів і трансгендерів (ЛГБТ) звернулися до керівників партій та інших політичних сил з вимогою відкрито висловити їх ставлення до "відвертої пропаганди гомофобії в Україні".

Як повідомляє прес-служба ЛГБТ-руху, звернення направили таким політичним силам, як об'єднана опозиція, партія "УДАР", "Громадянська позиція" Гриценка, а також керівництву Партії регіонів та політичної сили Володимира Литвина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Геїв треба відселити за електричний паркан і чекати поки не вимруть" - пастор

У своєму відкритому листі вони вимагають "відкрито висловити їх ставлення до відвертої і оскаженілої пропаганди гомофобії в Україну".

Лідери ЛГБТ звинувачують державних чиновників і політиків у тому, що саме через їхню бездіяльність і потурання розпалювання ворожнечі "став можливим сплеск ненависті і насильства на вулицях столиці, який затьмарив уїк-енд не тільки представникам гей-лесбійського співтовариства, але і усім киянам, які 20 травня вийшли прогулятися містом ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 100 молодиків у масках чекають на геїв на Контрактовій площі в Києві

У зверненні нагадали, що до боротьби проти гомофобії і дискримінації за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності Україну закликають багато міжнародних організацій - ООН, Рада Європи, Європейський Союз, а також уряди провідних демократичних країн Європи та Америки.

Вони також нагадали, що, за оцінками експертів, в Україні налічується від 800 тис. до 1 млн. 200 тис. представників ЛГБТ-спільноти, велика частина яких є активними виборцями.

Зараз ви читаєте новину «ЛГБТ вимагають від українських політиків чіткої позиції щодо гомофобії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути