субота, 27 квітня 2013 20:45

Олена Візерська створює сюрреалістичні фотоколажі
16

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

У Києві відкрилася виставка робіт фотохудожниці Олени Візерської, відомої під творчим іменем Кассандра.

На більшості своїх фото 32-річна фотохудожниця виступає моделлю. Зображує себе у фантазійних сюрреалістичних видивах — так ілюструє свою підсвідомість. За допомогою колажу та фотоманіпуляції створює "іншу реальність".

За словами Олени, її фотоексперименти почалися ще в дитинстві. Нині вони стають усе складнішими, бо творча енергія не стоїть на місці.

"Я спостерігала за творчою енергією довгий час. Намагалася зрозуміти, звідки вона приходить і як з нею поводитися, чи можна викликати її штучно або тільки чекати. Творча енергія і сексуальна - це одна і та ж енергія, тому її можна сублімувати з одного стану в інший, її можна прої**ти в прямому сенсі слова, а можна акумулювати і створити щось прекрасне. Іноді я граю в таку гру - закриваю очі і ловлю перші образи, що прийшли, - не роздумуючи вихоплюю саме той, який мені зараз найближче, який мене хвилює. Це може бути все, що завгодно - просто предмет, предмет десь або в чомусь, настрій, рух, освітлення. Я хапаюся за нього і, не даючи собі зануриться в логіку обраного, додаю настрій і посил, а далі я приміряю всі інші деталі до цього образу, як ляльці одежинки. І коли частина підходить до основи, я відчуваю щось схоже на сексуальне збудження, те, що не можна упускати, коли створюєш що-небудь. Дуже важливо завжди відчувати цю хвилю, поки вона несе тебе і ти відчуваєш її, не варто зупинятися або відволікатися, якщо ти відчуваєш, що втомився або втрачаєш її", - розповіла Візерська.

Зараз ви читаєте новину «Олена Візерська створює сюрреалістичні фотоколажі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі