середа, 30 вересня 2020 14:02

Олег Сенцов почав зйомки кримінальної драми
5

Фото: Facebook Олега Сенцова

Почалися зйомки кримінальної драми режисера Олега Сенцова "Носоріг". Це перший фільм режисера після незаконного ув'язнення в Росії. Дія стрічки відбувається у 1990-ті.

"Це епоха, яка нас усіх змінила, - перехід від Радянського Союзу до наших сучасних днів, але всі ті виклики й досі актуальні для нашого суспільства. В українському кіно ще не знімали фільмів про ці часи, тому я вважаю, що важливо поговорити про це, зазирнути в самих себе. Про бандитів ми бачили багато стрічок, але мене цікавить насамперед людина: що вона відчуває, чому діє саме так, чи може така людина змінитися. Адже немає поганих людей, є люди, які роблять погані вчинки", - каже Сенцов про свій майбутній фільм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахтем Сеітаблаєв зняв серіал про ветеранів АТО

Колишній бандит згадує своє життя. З дитинства вважає, що треба бути сильним і безжальним — тільки так можна здобути авторитет і вижити у 1990-ті. Бере участь у розбірках, рекеті, пограбуваннях, убивствах. Згодом створює свою бригаду, стає кримінальним авторитетом, але втрачає сім'ю. Зустріч із незнайомцем дарує шанс усе змінити, за сюжетом.

На зйомки Держкіно виділило €1,6 млн. Це понад 25 млн грн. Виробництво фільму потребує збільшення суми фінансування через курс долара та ціни на послуги.

Гасло стрічки: "Кажуть, що носоріг погано бачить, але з його вагою і швидкістю це вже проблеми оточення".

Це другий повнометражний фільм Олега Сенцова. Ідею виношував 8 років. Зняти картину не вдалося через незаконне ув'язнення в Росії. За незавершеного "Носорога" Сенцову вже присудили Шевченківську премію 2016-го. Після повернення письменника до України 2019-го стрічку знову запустили у копродукції з Польщею та Німеччиною. За словами Сенцова, зараз цей проєкт для нього найголовніший і досі актуальний, хоч у в'язниці він устиг написати ще 5 сценаріїв.

Фільм планують представити на конкурс у фонд Єврімаж (європейський фонд підтримки спільного кіновиробництва і прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт, створений при Раді Європи 1988 року).

Зараз ви читаєте новину «Олег Сенцов почав зйомки кримінальної драми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі