середа, 06 березня 2019 21:45

Оголосили акторів екранізації роману Софії Андрухович "Фелікс Австрія"
3

В історичній драмі "Віддана" Маріанна Янушевич зіграє служницю Стефанію Чорненько
Фото: film.ua
В історичній драмі "Віддана" Алеся Романова зіграє панянку Аделю Анґер
В історичній драмі "Віддана" Роман Луцький зіграє скульптора Петра Сколика

Київська кіностудія FILM.UA оголосила імена акторів, які виконають головні ролі у фільмі "Віддана". Історичну драму зніматимуть за мотивами роману "Фелікс Австрія" письменниці Софії Андрухович.

Польська акторка Маріанна Янушевич зіграє українку за походженням, служницю Стефанію Чорненько. Від її імені ведеться розповідь.

Роль панянки Аделі Анґер - наполовину польки, наполовину німкені - втілить українська акторка Алеся Романова. Це її дебют у повнометражному кіно.

Головну чоловічу роль – скульптора Петра Сколика, чоловіка Аделі – виконає український актор Роман Луцький, який грав богатиря Олешка у фентезі-стрічці "Сторожова застава".

Події відбуваються у Станіславі - нині Івано-Франківськ - у складі Австро-Угорської імперії. Історія починається 1868 року. У пожежі гине дружина німця доктора Анґера, але йому вдається врятувати двох дівчат – рідну доньку Аделю й доньку хатніх робітників, українку Стефанію. Вирішує виховувати їх разом. Минає 25 років. Дівчата виросли й залишаються нерозлучними, хоча Аделя тепер заміжня за скульптором надгробків, українцем Петром Сколиком. Стефа веде господарство, займається кулінарією. Дівчата досі не можуть зрозуміти, хто вони одна одній - сестри, подруги чи служниця й господиня, за сюжетом.

"У нас неймовірно сильний, талановитий та різнобарвний акторський склад, який буквально уособлює багатонаціональну культуру Станіслава часів дії роману, – каже продюсерка Надія Зайончковська. – Ми довго думали над назвою для кіноверсії. З одного боку, вона має бути зрозумілою широкій глядацькій аудиторії, з іншого – для нас було важливо зберегти іронічну ідею авторки. Тому зупинили вибір на "Віддана", що залишає простір для трактувань і гри зі змістом".

"Для мене це історія про позбавлення ілюзій, - говорить режисерка Христина Сиволап. Це її дебютна робота в повнометражному кіно. - Оповідь про те, наскільки сильним може бути бажання людини зберегти світ, народжений її уявою. Головна героїня Стефа потрапила в пастку любовного трикутника зі зведеною сестрою Аделею та її чоловіком Петром. Їхні стосунки, з одного боку, наповнені заздрощами та взаємозалежністю, але в той самий час – романтикою та щирою турботою. Центральна героїня живе в ілюзії, що її відданість та химерна любов є життєво необхідними для Аделі, яка до того ж є господинею Стефи. Іронія в тому, що ця самовідданість ускладнює життя обох сторін – і тої, що служить, і тої, що приймає служіння. А гумор, еротичні сцени та сексуальний підтекст додадуть історії перчинки".

Слоган фільму "Віддана" - "Кожен отримує те, що хоче. Кожен має таку любов, якої прагне". Зйомки почнуться у квітні. У прокат картина вийде 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали трейлер фільму лауреата Шевченківської премії

Маріанна Янушевич знімалася у фільмах "Дивізіон 303. Справжня історія", "Стоденка", "Перекладач", "Місто 44".

Алеся Романова зіграла у серіалі "Школа". Є випускницею акторського курсу першої української кіношколи Ukrainian Film School.

Роман Луцький знімався у стрічках "Параджанов", "Брати. Остання сповідь", "Секс і нічого особистого", а також у міні-серіалі "Століття Якова". З 2008 року - актор Івано-Франківського національного музично-драматичного театру імені Івана Франка. Торік Луцькому було надано звання "Заслуженого артиста України".

Роман Софії Андрухович "Фелікс Австрія" вийшов 2014 року. Твір написано у формі щоденника головної героїні Стефи. Став переможцем літературної премії "Книга року ВВС". Отримав спеціальну відзнаку Форуму видавців у Львові та премію "ЛітАкцент року". Книжку також видали в Польщі, Австрії, Угорщині, Чехії, Франції, Хорватії.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили акторів екранізації роману Софії Андрухович "Фелікс Австрія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі