Ексклюзиви
середа, 31 січня 2007 14:20

Одесити і кримчани відмовляються дублювати фільми українською мовою

 
Державна служба кінематографії заявляє про небажання одеських учасників ринку кінопрокату приєднатися до меморандуму про дублювання фільмів українською мовою. Меморандум також бойкотують Дніпропетровськ і Крим. Про це повідомила голова Держслужби кінематографії Ганна Чміль.

- Будемо із цими регіонами працювати більш скрупульозно й дієво, - сказала вона.

У випадку продовження бойкоту державна служба має намір застосовувати санкції. Чміль нагадала, що центральна влада йде на численні поступки східним і південним регіонам стосовно дотримання мовного законодавства, зменшує квоти на ефір і рекламу українською мовою.

Директори кінотеатрів східних і південних регіонів, особливо Одеси, висловили дуже різкий протест під час підготовки і підписання меморандуму між Міністерством культури, дистриб"юторами і демонстраторами фільмів щодо дублювання фільмів іноземного виробництва українською мовою.

Мінкультури і представники дистрибуції та прокату фільмів, підписали 22 січня меморандум, яким домовилися довести обов"язкове дублювання (озвучування або доповнення субтитрами) 50% іноземних фільмів українською мовою до 31 грудня 2007 року, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Одесити і кримчани відмовляються дублювати фільми українською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі