Ексклюзиви
четвер, 11 лютого 2021 18:42

Одеський кінофестиваль проведуть у новому форматі

Одеський кінофестиваль проведуть у новому форматі
Цьогорічний ОМКФ відбудеться в Одесі з 14 до 21 серпня. Фото: facebook.com

12-й Одеський міжнародний кінофестиваль пройде 14–21 серпня в офлайн-форматі. Буде приурочений до 30-річчя незалежності України з акцентом на національне кіно.

Єдиною конкурсною програмою оновленого фестивалю стане "Національний конкурс - повний і короткий метр". Програма "Гала-прем'єри" складатиметься зі світових артхітів. Також буде позаконкурсна секція "Фестиваль фестивалів" і серія ретроспективних показів. Продовжить роботу секція Film Industry Office та освітня програма "Літня кіношкола".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каннський кінофестиваль знову перенесли

Функції програмного відділу 12-го ОМКФ виконуватиме кінокомпанія "Артхаус Трафік".

"В останні роки українське кіно стало потужним і самобутнім явищем, - каже керівник "Артхаус Трафік" Денис Іванов. - Вітчизняні фільми беруть участь в основних фестивалях класу "А", помітно збільшили аудиторію в Україні та за кордоном. Одеський фестиваль, де традиційно відбуваються прем'єри головних українських стрічок, також не може стояти осторонь цих важливих змін. Для нашої команди велика честь доєднатися до втілення оновленої концепції ОМКФ".

"Перша думка - скепсис, - говорить кінокритик Денис Буданов. - Та після важкого ковідного року будь-яке рішення фестивалів, окрім закриття і повного скасування - спроба руху вперед. І ми ж не знаємо, куди це приведе і як пройде. Тому щонайменше це вже цікаво.

Сподіваюся, міжнародна конкурсна програма все ж потім повернеться. Але ОМКФ і без неї вже котрий рік радує вершками зі світових кінооглядів у "Гала-прем'єрах" і "Фестивалі фестивалів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український фільм покажуть на Берлінському кінофестивалі

Також заснували Наглядову раду ОМКФ. До складу увійшли президент ОМКФ Вікторія Тігіпко, виконавча директорка фестивалю Анна Мачух, програмний консультант Алік Шпилюк, директор "Артхаус Трафік", продюсер Денис Іванов. Зовнішнім незалежним експертом буде заступник представника України в Раді правління фонду "Єврімаж", заступник голови Ради з державної підтримки кінематографії Сергій Зленко.

11-й Одеський кінофестиваль проходив онлайн. Тривав із 25 вересня до 3 жовтня 2020-го. Обговорення та майстер-класи транслювалися у Facebook та YouTube. Більшість кінематографістів підключалися через відеозв'язок.

Гранпрі отримала комедія "Вечеря в Америці" американського режисера Адама Ремеєра. Найкращим фільмом Міжнародного конкурсу журі визнало драму українського режисера Валентина ­Васяновича "Атлантида". У Національному конкурсі перемогла документальна стрічка "Не все буде добре" румуна Адріана Пірву та українки Олени Максьом.

Зараз ви читаєте новину «Одеський кінофестиваль проведуть у новому форматі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі