понеділок, 08 лютого 2021 15:45

Український фільм покажуть на Берлінському кінофестивалі

Автор: facebook.com
  Фільм української режисерки Катерини Горностай "Стоп-Земля" потрапив у конкурс Берлінале 2021. Головну роль зіграла Марія Федорченко
Фільм української режисерки Катерини Горностай "Стоп-Земля" потрапив у конкурс Берлінале 2021. Головну роль зіграла Марія Федорченко

Українську драму "Стоп-Земля" покажуть на 71-му Берлінському міжнародному кінофестивалі. Пройде 1-5 березня у форматі онлайн.

Фільм режисерки та авторки сценарію Катерини Горностай відібрали до конкурсної програми Generation 14plus.

16-річна Маша вчиться у київській школі в 11-А класі. Друзі Яна та Сєня допомагають їй не почуватися дивно та відсторонено в колективі, по-своєму переживаючи шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів, вийти із зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу, за сюжетом.

Стрічку називають "чуттєвою автобіографічною історією про дослідження себе". Грають непрофесійні актори-підлітки, з якими Катерина Горностай працювала в акторській лабораторії восени 2019-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Berlinale-2021 змінює формат

"За час підготовки до фільму я познайомилась із парою сотень людей віком від 14 до 18 років, - каже постановниця. - Якось не хочеться називати їх словом "підлітки". Різниця між дорослою людиною і підлітком невелика. Це бурхливість внутрішнього стану, надмірна чуттєвість до зовнішнього і події, що відбуваються з тобою вперше в житті. Вони відкриті настільки, що це може бути небезпечно для них самих, дивлячись перед ким відкриваються. Вловлюють найменшу фальш - з ними потрібно бути тільки чесним і відвертим у відповідь. А ще сильно люблять. Таку кількість любові, що циркулювала на майданчику, я не очікувала відчути. Сподіваюсь, це буде відчутно і з екрана".

Фільм створено за підтримки Держкіно та Українського культурного фонду. Продюсери - Віталій Шереметьєв, Вікторія Хоменко, Наталія Лібет та Ольга Бесхмельниціна.

Реліз в Україні планується у 2-й половині 2021-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хіт Берлінале-2020 виходить в український прокат

"Стоп-Земля" - повнометражний ігровий дебют Катерини Горностай. Її 1-ша робота - документалістика "Справжні новини" у співавторстві з Дмитром Красним - вийшла 2011-го. Під час Революції гідності робила фото і відео. Відзнятий матеріал використала у фільмах "Євромайдан. Чорновий монтаж" та "Скрізь Майдан". Протягом 2015-2018 років зняла 4 ігрові короткометражки. Має відзнаки Одеського кінофестивалю, "Молодості", Docudays UA.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм покажуть на Берлінському кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі