неділя, 22 серпня 2021 22:23

Одеський кінофестиваль оголосив переможців

Одеський кінофестиваль оголосив переможців
Марія Федорченко у фільмі "Стоп-Земля" грає столичну школярку, яка готується до іспитів і закохується в однокласника. На 12-му Одеському кінофестивалі стрічка отримала головну нагороду Гран-прі. Початок прокату заплановано на 4 листопада. Фото: oiff.com.ua

Гран-прі 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю здобула драма режисерки Катерини Горностай "Стоп-Земля". Головний приз вручили за результатами глядацького голосування.

16-річна Маша вчиться у київській школі в 11-А класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають друзі Яна та Сєня. Окрім майбутніх екзаменів, вийти із зони комфорту дівчину змушує закоханість в однокласника Сашу. Вона розуміє: якщо не наважишся спитати – ніколи не знатимеш, чи це взаємно, за сюжетом.

Усього "Стоп-Земля" має три нагороди 12-го ОМКФ. Журі національного конкурсу відзначило як "найкращий повнометражний фільм" та за "найкращу акторську роботу" - ансамбль непрофесійних акторів-підлітків.

Прем'єра новинки в театрі музичної комедії імені Михайла Водяного зібрала аншлаг та завершилася кількахвилинними оваціями.

"Показ, який був в Одесі, те глядацьке сприйняття, яке ми відчули, і та любов, яка була потужним променем від глядачів на всіх учасників процесу - це було неймовірно і це неповторний досвід", - каже Катерина Горностай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український фільм-призер Берлінале вийде у прокат - трейлер

"Найкращим короткометражним фільмом" стала стрічка Ольги Журби "Папині кросівки".

Статуеткою за "найкращу режисерську роботу" нагородили Нікона Романченка за короткометражну картину Leopolis Night.

Спеціальний диплом журі дістався драмі "Суперник" німецького режисера Маркуса Ленца.

Дипломи Міжнародної федерації кінопреси отримали "Із зав'язаними очима" Тараса Дроня - найкращий повний метр, та "Папині кросівки" Ольги Журби - найкраща короткометражка.

Почесний "Золотий Дюк" за внесок у кіномистецтво вручили британському режисеру Террі Ґілліаму, який став спеціальним гостем фестивалю.

Урочиста церемонія закриття 12-го ОМКФ відбулася просто неба на Потьомкінських сходах 21 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм говорить про реальність, яку щодня торкається війна - кінокритик

Цьогорічний Одеський кінофестиваль проходив з 14 до 21 серпня. Показали 65 фільмів. Зібрали найочікуваніші українські та міжнародні прем'єри, а також ретроспективу. Вперше в історії заходу головною конкурсною програмою став Національний конкурс.

Зараз ви читаєте новину «Одеський кінофестиваль оголосив переможців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі