середа, 14 липня 2021 00:45

Український фільм-призер Берлінале вийде у прокат - трейлер

Автор: facebook.com
  Драму про київських школярів "Стоп-Земля" показуватимуть у кінотеатрах восени
Драму про київських школярів "Стоп-Земля" показуватимуть у кінотеатрах восени

Український фільм-призер 71-го Берлінського міжнародного кінофестивалю "Стоп-Земля" вийде у прокат восени.

Драма режисерки Катерини Горностай розповідає про 16-річну Машу, яка вчиться у київській школі в 11-А класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають друзі Яна та Сєня. Окрім майбутніх екзаменів, вийти із зони комфорту героїню змушує закоханість в однокласника Сашу. Вона розуміє: якщо не наважишся спитати – ніколи не знатимеш, чи це взаємно, за сюжетом.

Світова прем'єра відбулася на Берлінале, де стрічка отримала нагороду "Кришталевий ведмідь" від юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus як найкращий повнометражний фільм. Це одна з найвагоміших нагород фестивалю та є першою для української картини в цій категорії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Каннах показали драму про українську гімнастку

У фільмі зіграли непрофесійні актори-підлітки, з якими у процесі підготовки до зйомок режисерка працювала в акторській лабораторії. Головні ролі виконали Марія Федорченко, Арсеній Марков, Яна Ісаєнко та Олександр Іванов. Зйомки проходили в Києві та Київській області торік.

Продюсери - Віталій Шереметьєв, Вікторія Хоменко, Наталія Лібет, Ольга Бесхмельниціна. Виробництво здійснила компанія "ЕССЕ Продакшн Хаус" за підтримки Держкіно та Українського культурного фонду. Міжнародну промоцію фільму підтримав Український інститут. Дистриб'ютор - "Артхаус Трафік".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прокат виходить фільм про нелегальне проникнення українців на російський Байконур

Режисерка та сценаристка Катерина Горностай - випускниця Школи документального кіно й театру Марини Разбєжкіної та Михайла Угарова. "Стоп-Земля" - її повнометражний дебют. До цього знімала короткометражні роботи, серед яких "Віддалік" і "Бузок". Також була співавторкою документального фільму "Євромайдан. Чорновий монтаж".

Зараз ви читаєте новину «Український фільм-призер Берлінале вийде у прокат - трейлер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі