вівторок, 13 червня 2017 20:58

Новий український фільм виходитиме щотижня

Новий український фільм виходитиме щотижня
До кінця року щотижня в кінотеатрах щотижня відбуватиметься прем'єра українського фільму Фото: BEZКино

До кінця року в кінотеатрах щотижня відбуватиметься прем'єра українського фільму. Про це Gazeta.ua повідомив голова Держкіно України Пилип Іллєнко.

"У виробництві зараз близько 90-та проектів, з них 50 - повнометражні й анімаційні фільми. Решта короткометражні та документальні фільми. Стрічок, які знімають без держпідтримки, зараз взагалі одиниці. На цей рік заплановано близько 10 прем'єр. Починаючи з фільму "Червоний" Зази Буадзе, який виходить в прокат 24 серпня, щотижня матимемо прем'єру українського фільму. Тепер у нас нове завдання - зробити так, щоб вони не збігалися в часі", - каже Пилип Іллєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкращі українські фільми минулого року

До осені в прокат вийде 3 комедії: 7 вересня - "Мир вашому дому"; 21 вересня - "Ізі"; 28 вересня - "Припутні". Пригодницький фільм-фентезі "Сторожова застава" покажуть 12 жовтня. Українсько-словацький кінофільм "Межа" вийде в прокат у листопаді. 6 грудня відбудеться прем'єра фільму "Кіборги".

"Є закон, що заборонив показувати по телебаченню російські фільми та серіали, вироблені після 1 січня 2014 року. Завдяки йому попит на український контент збільшився. Хоча це не була головна мета. Головна - це обмеження ідеологічного впливу. Але побічно виникло питання підтримки власного кінопродукту. На сьогодні ми можемо підтримувати тільки фільми. З наступного року зможемо надати фінансування для серіалів", - каже Пилип Іллєнко.

Держкіно подало до Мінкульту план фінансування на 3 роки. Згідно з ним, на 2018-й на підтримку кінематографії з держбюджету Держкіно просить виділити 2 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Новий український фільм виходитиме щотижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі