четвер, 08 червня 2017 14:27

На українське кіно виділять 2 млрд грн

На українське кіно виділять 2 млрд грн

Держкіно подало до Мінкульту план фінансування на 3 роки. Згідно з ним, на 2018-й на підтримку кінематографії з держбюджету Держкіно просить виділити 2 млрд грн. Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

З вказаної сумми 800 млн грн піде на пряме фінансування кіновиробництва, 500 млн грн – на підтримку виробництва серіалів, 200 млн грн – на просування фільмів та забезпечені статті. 2 млрд грн становлять 0,2% загальних видатків держбюджету, які з самого початку просили в держави розробники реформи кіногалузі.

Згідно з поданим до Мінкульту планом фінансування, на 2019-2020 роки суму в 2 млрд мають щороку коригувати на розмір інфляції, приблизно 25%. За словами Пилипа Іллєнка, у Держкіно поліпшилися стосунки з Мінфіном, представник якого був присутній на нещодавньому засіданні в Мінкульті, присвяченому впровадженню реформи кіногалузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не варто започатковувати премію, коли "найкращий фільм" – лише непоганий

Державне агентство з питань кіно – другий за обсягами розпорядник бюджетних коштів на медійний контент. Його бюджет 2017 року порівняно з 2016-м зріс майже вдвічі. На фінансування його чотирьох бюджетних програм у держбюджеті на 2017 рік передбачено 515,952 млн грн, що на 250,740 млн більше, ніж у держбюджеті-2016.

23 березня Верховна Рада ухвалила закон "Про державну підтримку кінематографії в Україні" з пропозиціями президента. Державний фонд підтримки кінематографії наповнюватиметься з Українського культурного фонду та коштів з державного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «На українське кіно виділять 2 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі