Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 16:59

Нова пісня "Мандрів" звучатиме у фільмі про автора українського тризуба

Нова пісня "Мандрів" звучатиме у фільмі про автора українського тризуба
"Мандри" випускають перший альбом за останні шість років. Кадр з кліпу "Час летить"

Гурт "Мандри" презентував кліп на нову пісню "Час летить" з однойменного ювілейного альбому — першого за 6 років.

До платівки увійдуть пісні, написані в період 2013-2017 років.

"Випускаємо альбом на честь 20-річного ювілею гурту. Він вийшов дуже дорослим. Мовою музики говоримо про те, що хвилювало нас протягом цих років. Хотіли розказати про Україну в розрізі сучасності і ретроспективи. Під час запису працювали з багатьма музикантами — гуртом The ВЙО, Національним президентським оркестром і скрипалем Василем Попадюком, - розповідає лідер гурту "Мандри" Сергій Фоменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кобзон - їхній герой, культурний код" - лідер гурту "Мандри" про владу

Композиція "Час летить" стане саундтреком до документального фільму Сергія Заболотного про українського художника Василя Кричевського, який 1918 року розробив проект державного герба на основі тризуба князя Володимира. Стрічка вийде навесні 2018-го року.

У кліпі використали кадри з фільму. Поєднали архівне відео з сучасним.

"Коли ми закінчували роботу над фільмом, то зрозуміли, що нам потрібна якась особиста мелодія. Ми довго шукали композитора, який би зміг втілити наші побажання. І тоді я звернулася до фронтмена гурту "Мандри" Фоми. Він подивився чернетки нашого фільму і запропонував нам пісню "Час летить". Ця композиція передає всю філософію нашого фільму: час летить, а мистецтво залишається", - каже Валентина Подгорна, продюсерка фільму про Кричевського.

Також до альбому ввійде пісня на вірші Тараса Шевченка "Думи мої, думи".

"Зробили кліп і на цю пісню. Він складається з картин, графіків і рукописів Шевченка, оброблених з використанням 3D-технологій. Саму пісню записали у стилі регі", - додає Сергій Фоменко.

"Мандри" представлять новий альбом "Час летить" 14 грудня в Українському домі у Києві. Участь братимуть струнний квартет "Астурія" та духова секція гурту "Вася Club". Протягом 2018-2019 років музиканти гратимуть тур українськими містами та матимуть виступи у Європі, США та Канаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фома з "Мандрів" дорікнув заможним українцям байдужістю

Гурт "Мандри" почав існування 1997 року в Києві. Випустили 7 студійних альбомів. 1999 року виступали на фестивалі Sziget в Угорщині разом з Бйорк, Лу Рідом і Девідом Бові.

Зараз ви читаєте новину «Нова пісня "Мандрів" звучатиме у фільмі про автора українського тризуба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі