середа, 04 липня 2012 16:18

Нова книга Джоан Роулінг з'явиться у вересні

Автор: Фото: guardian.co.uk
  Обкладинку нової книги представили у вівторок 2 липня
Обкладинку нової книги представили у вівторок 2 липня

Новий роман британської письменниці Джоан Роулінг готується до друку і надійде у продаж 27 вересня. Про це повідомили у видавничому домі "Літтл, Браун енд Компані", з яким Роулінг уклала договір на випуск своєї першої книги, розрахованої на дорослу аудиторію.

Авторка, яка отримали всесвітню славу завдяки романам про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера, сподівається, що її новий твір, дія якого розгортається в сільській Англії, також зможе заінтригувати читачів з різних країн світу.

У вівторок була також представлена ??обкладинка нової книги, оформлена в дусі мінімалізму. На червоно-жовтому тлі зображено лише розчерк в графі для голосування, ініціали та прізвище автора, а також назва твору - "Casuаl vacancy", що на російську можна перекласти як "Непередбачена вакансія".

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті видавництва, сюжет нового роману Роулінг буде обертатися навколо подій, які настали після раптової смерті Баррі Фербразера - члена парафіяльної ради з вигаданого містечка Пагфорд. Боротьба за звільнене крісло на місцевих виборах вносить серйозні зміни в життя героїв твору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школа чаклунства Гоґвортс приймає відвідувачів

"Пагфорд здається ідилічним англійським селищем із старовинним абатством і вимощеною бруківкою торговою площею. Однак за красивим фасадом ховається місто, яке погрузло у війні. Війні багатих з бідними, підлітків з батьками, дружин з чоловіками і вчителів з учнями...", - йдеться в анотації до книги.

Новий роман назаможнішої письменниці світу обіцяє стати бестселером незалежно від його художньої цінності. Книжкові магазини країни вже відзначають велике число попередніх замовлень на довгоочікувану нову книгу Роулінг, якій належить виконати вкрай непросте завдання.

Роулінг, яка впродовж багатьох років говорила про те, як вона втомилася від Гаррі Поттера і популярності цього героя, належить переламати уявлення про себе як про творця творів винятково для дітей та підлітків. В офіційній бібліографії письменниці до цього моменту - сім казкових романів, одна розповідь і ще три книги, присвячені світу "поттеріани".

Зараз ви читаєте новину «Нова книга Джоан Роулінг з'явиться у вересні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі