понеділок, 12 вересня 2011 19:49

Нікіта Джигурда проїхався Вінницею на трамваї
20

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

11 вересня у Вінниці пройшов V міжнародний фестиваль комедійно-пародійного кіно "ВИННИЦИанський фестиваль". У судді запросили артистів: Нікіту Джигурду, Еммануіла Виторга, Євгенія Чепурняка, Віктора Андрієнко, Олексія Горбунова та телеведучого Анатолія Борсюка.

50-річний Нікіта Джигурда приїхав у чорних шкіряних куртці-косусі та штанях. На футболці із зображенням черепу. Ними ж прикрашені персні, які Джигурда одягнув на кожний палець рук. На шиї поміж православних хрестів та кулонів визирає мініатюрний срібний фалос — подарунок на 45-річний ювілей старшого рідного брата Сергія.

"Знаєте, мені сьогодні сказали, що я колись бував у Вінниці. Не пам'ятаю. Може тому, що це було ще у минулому сторіччі. У роках 1980-х. А сьогодні проїхався на трамваї. Слухайте, та це місто може бути спокійно столицею України! Бачу цих дівчат, бачу ці будинки, цю зелень. Це свято, яке має бути в житті. Радію, що є Вінниця. Одразу рима проситься: "Вінниця, вино, безвинна". І мене це вставляє!" - голосно сказав Джигурда.

Актор назвав себе "космічним адвокатом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт "С.К.А.Й" не пустили подивитися на Вінницький фонтан

З фото- та відеокамерами біля сцени ходив актор Данііл Бєлих.

"Готую документальне кіно про Олексія Горбунова. Два роки знімаю. 25 вересня прем'єра відбудеться. На фестивалі "Молодість". А 27 у Олексія 50-річний  ювілей. У цьому фільмі, я, як людина-оркестр. І режисер, і оператор, і постановник. Правда продюсер, на половину. Тут ми з Олексієм на пару працюємо. Чому артист про артиста знімає фільм? У нас з ним погляди схожі. Журналістам довіри немає. Та і цікавий мені Олексій, як артист, людина. Вже давно знімаю фільми. Це щось нове в моєму особистому та творчому рості. Ну і просто захоплення. Вже до-фіга було всього знято. Найбільше сподобалось "Еверест-5800. Сходження." Сам підіймався і сам все знімав", - розповів Бєлих.

Віктор Андрієнко заради "ВІННИЦИанського фестивалю" не поїхав до російського курортного міста Анапа. Там 11 вересня також провели ХХ міжнародний кінофестиваль "Кіношок". Там представляють комедію Євгенія Шишкіна "Хто, кому, хто", в якій Андрієнко зіграв одну з головних ролей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фагот з Інною Цимбалюк три години не виходили з машини

"Вибрав Вінницю у знак вдячності. П'ять років тому мене запросили на перший фестиваль. Вручили статуетку із званням "Народного артиста", якого до речі, мені й досі офіційно не надали. Сказали, знаю погано українську мову. Звичайно, Кіркоров та Басков її знають краще. А от вінничани, коли проводили соціологічне дослідження, назвали мене Народним. За що і отримав нагороду, хоч і на місцевому рівні. Дякую вам! Сьогодні поряд сидять багато друзів. Той же Нікіта Джигурда, з яким у 1981 році ми працювали в одному з театрів. Правда Нікіта був електриком. А зараз вивчився на клоуна", - пожартував зі сцени Андрієнко.

Фестиваль транслювали в онлайн-режимі мережі інтернет. Зафіксували близько 2 тис підключень.

В номінації "Авторський фільм" перемогла студія"Puzzle" (Гомель). "Анімаційний фільм" - студія "Вася Обломов" (Магадан). Відеокліп — студія "Шкільна збірна" (Харків). Всім суддям організатори вручили статуетки.

Зараз ви читаєте новину «Нікіта Джигурда проїхався Вінницею на трамваї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі