середа, 29 червня 2011 10:25

Безперервний дощ на "Країні мрій" не злякав письменників
15

Фото: Тарас Подолян

Сподівання співорганізатора етнофестивалю "Країна мрій" Павла Скорнякова щодо хорошої погоди на другий день заходу не підтвердилися.

"Завтра ми плануємо, що буде сонце й повноцінний день", - сказав він у перший день фестивалю, але весь наступний день дощ не зупинявся. Фестиваль восьмий рік поспіль організовує співак Олег Скрипка. Проводить його у київському парку "Співоче поле".

У програмі другого дня фестивалю були приготування юшки від Анатолія Дністрового й Сергія Пантюка, майстер-клас із виготовлення дитячих іграшок, майстер-клас середньовічного, українських танців, виступ Тараса Компаніченка. Також на заході традиційно продавали українські сувеніри та обереги, вишиванки, картини, ляльки та прикраси.

Декілька майданчиків не працювали, але продавці не розходилися раніше, як першого дня, й відвідувачів було значно більше.

"Цьогоріч продали разів у сім менше, ніж минулого року. Вчора думали — ну все, навіть гроші за місце — 200 гривень, не повернемо. Але сьогодні трошки більше продали. Шкода, звичайно, але що поробиш", - зазначила художник Леся Ригарчук.

Не злякалися дощу й братство бойового козацького звичаю "Спас" та українські письменники. У грязі й під дощем "спасівці" билися на дерев'яних мечах, боролися, навіть коли глядачів майже не було. Їхній одяг повністю просякнув дощем і землею.

Обидві літературні сцени — мала й велика також збирали велику кількість людей.

"Радує те, що мокрий українець залишається українцем. У перший день на літературних сценах жодного зриву не було. На другий день довелося одну сцену закрити, бо вітер поламав намети. Всі заходи пройшли з аншлагами. Коли виступала Забужко — яблуку не було де впасти. У наш час те, що людина йде слухати літературу й досі вважається дивним. Думаю, цьому вже не треба дивуватися, бо люди приходять. Під час фестивалю етнічних літератур, під дощем слухали вірші мовою, якої не розуміють", - зазначив письменник Віталій Капранов. Вони з братом Дмитром читали уривки із своїх творів.

Увечері для глядачів співають американський гурт "Hazmat Modine", канадський "De Temps Antan" і гурт із республіки Тува "Ят-ха". Закінчує фестиваль Олег Скрипка та джаз-бенд "Забава".

"Дуже дякую, що ви з нами під цим дощем", - повторював декілька разів Скрипка.

Зараз ви читаєте новину «Безперервний дощ на "Країні мрій" не злякав письменників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі