четвер, 04 липня 2019 21:45

Не тільки Містеріо: що дивитися із Джейком Джилленхолом

4 липня в український прокат вийшов супергеройський фільм "Людина-павук: далеко від дому", де роль головного злодія Містеріо зіграв американець Джейк Джилленхол. Актор пройшов довгий шлях від авторського до високобюджетного кіно. Пропонуємо ознайомитися із найцікавішими ролями Джилленхола.

"Донні Дарко", реж. Річард Келлі. 2001 р.

16-річний підліток Донні чудом вижив після того, як на його кімнату впала турбіна літака. У цей час старшокласник спав на вулиці, несподівано відкривши у себе лунатизм. Після події Донні починає бачити майбутнє. До нього приходить незнайомець у костюмі кролика. Каже, що його звуть Френком. "Чому ти носиш цей безглуздий костюм кролика?", - запитує Донні. "А чому ти носиш цей безглуздий костюм людини?", - відповідає той.

Фільм зняли з мінімальним бюджетом у $6 млн, які отримали завдяки акторці Дрю Беррімор, що виконала роль вчительки Донні Дарко та спродюсувала стрічку. Зйомочний процес тривав 28 днів, саме протягом такого часу розгораються події фільму.

Автор: imdb.com
  З приводу кінцівки фільму "Донні Дарко" є багато теорій, але досі невідомо яка правильна.
З приводу кінцівки фільму "Донні Дарко" є багато теорій, але досі невідомо яка правильна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бред Пітт завершує акторську кар'єру

"Горбата гора", реж. Енг Лі. 2005 р.

Історія складних гомосексуальних стосунків на фоні видовищних пейзажів гір та лісів штату Вайомінг, США. Бізнемен Джек та ковбой Еніс підпрацьовують пастухами на так званій "Горбатій горі". Вони закохуються один в одного та проводять чудові 3 місяці удвох. Після того, як молодим чоловікам доводиться поїхати з місця тимчасової роботи починаються складнощі. "А що подумають інші?", - запитує Еніс. Вони пронесуть кохання через роки, так і не відкрившись оточуючим.

Джейк Джилленхол зіграв у цьому фільмі із своїм найкращим другом Хітом Леджером, який помер від передозування медикаментами у 2008-му. На зйомках вони так реалістично відігравали сцени поцілунків, що боялися зламати один одному носи.

Джилленхол – хрещений батько доньки Леджера Матильди.

Автор: imdb.com
  Фільм зняли за однойменним оповіданням Енні Пру, 1997 р.
Фільм зняли за однойменним оповіданням Енні Пру, 1997 р.

"Стрінгер", реж. Ден Гілрой. 2013 р.

Луї намагається знайти роботу. Молодий чоловік увесь вільний час проводив перед телевізором, тому поводить себе як телеведучий або продавець з екранного магазину. Одного разу Луї бачить крадіжку автомобіля та встигає зняти це на камеру. Він продає цей матеріал на телебачення, що забезпечує робоче місце на каналі. З часом чоловік починає підстроювати нещасні випадки заради сенсаційних відео.

Готуюсь до ролі Джилленхол робив фізичні вправи по 8 годин на день, а на знімальний майданчик приїздив на велосипеді. Він скинув 15 кг.

Автор: imdb.com
  Прихильники Джилленхола були обурені тим, що гру актора у фільмі "Стрінгер" не відзначили одною нагородою.
Прихильники Джилленхола були обурені тим, що гру актора у фільмі "Стрінгер" не відзначили одною нагородою.

"Дике життя", реж. Пол Дано. 2018 р.

Підліток Джо спостерігає за постійними сварками батьків та починає усвідомлювати, що вони абсолютно нещасні люди. Батька звільняють з роботи і той вирішує влаштуватися пожежним – поїхати гасити ліси. Це небезпечна та дешева робота. Дружина засуджує його. Жінка вимушена самостійно заробляти та ростити сина, поки чоловік за копійки ризикує життям у лісі.

Це режисерський дебют актора Пола Дано. Роль дружини та матері виконала акторка Кері Малліган, з якою Джейк Джилленхол вже грав у фільмі "Брати".

Автор: imdb.com
  Акторка Кері Малліган була вимушена позбутися англійського акценту для ролі провінційної американти 1960-х.
Акторка Кері Малліган була вимушена позбутися англійського акценту для ролі провінційної американти 1960-х.

Джейк Джилленхол уперше зіграв в супергеройському фільмі у 2019-му – картина "Людина-павук: далеко від дому". До цього його кандидатуру розглядали на головні ролі в стрічці "Повернення Супермена" у 2005-му та кіносерії "Людина-павук" у 2002-му.

Актор неодноразово заявляв, що мріє зіграти Бетмена.

Зараз ви читаєте новину «Не тільки Містеріо: що дивитися із Джейком Джилленхолом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі