понеділок, 13 серпня 2018 17:32

"Не моя проблема" - син Стуса прокоментував скандал із Медведчуком

"Не моя проблема" - син Стуса прокоментував скандал із Медведчуком
Син Стуса не надав авторських прав на фільм про батька. Фото: Вікіпедія

Син українського дисидента й поета Василя Стуса Дмитро заявив, що не має стосунку до фільму, який знімають про його батька.

"Я не в курсі останніх подій, тому що українське телебачення не дивлюся й у Facebook не сиджу. Приблизно рік тому до мене звернулися з Держкіно й попросили, щоб я зустрівся з людьми, які хочуть знімати фільм про Василя Стуса. Я зустрівся, почитав сценарій і категорично відмовився брати будь-яку участь у цій роботі, навіть як консультант. Адже це кіно виходило зовсім не про Стуса. Там не було нічого, що мало би бути в такому фільмі. Із людьми, які збиралися знімати цю стрічку, я розмовляв востаннє приблизно рік тому, якщо не більше. Відтоді жодних контактів із ними не було. І ця тема зі скандалом навколо фільму мене абсолютно не цікавить", – розповів виданню Гордон.

Сказав, що не дасть авторських прав знімальній групі фільму "Стус". Також не має наміру втручатися у розбіжності між знімальною групою і політиком Віктором Медведчуком, який був адвокатом його батька в судовому процесі.

"Те, що з фільму хотіли вирізати сцену суду над Стусом, – не моя проблема. Це проблема знімальної групи. І знову ж таки, якщо представники Медведчука зберуться судитися зі знімальною групою, то це не мої проблеми. Крім того, за час, що минув, про мене написали багато різного. І я вирішив, що авторських прав не дам. Тож нехай тепер знімають піратський фільм. Мені все одно", – резюмував Стус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Медведчука пообіцяв подати до суду за недостовірну інформацію у фільмі "Стус"

Прем'єра художнього фільму "Стус" запланована на 2019 рік.

В соцмережах розгорівся скандал, нібито зі сценарію фільму про Василя Стуса вирізали сцену фінального судового засідання над поетом-дисидентом, адвокатом якого був Віктор Медведчук. Зйомки цієї картини почалися наприкінці квітня, режисером є Роман Бровко. Проект став одним з переможців конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно. Відомство виділяє на нього 19 млн грн, загальний бюджет - майже 40 млн грн. Договір з компанією UM-GROUP" про надання фінансової підтримки стрічці "Птах душі" Держкіно підписало 18 грудня 2017 р.
Як пояснила знімальна група фільму, кадри з Медведчуком були вирізані, щоб не стати "політичним інструментом". Однак Реведжук обіцяє найближчим часом поділитися з громадськістю, "що ж пов'язує Романа Бровка з прес-секретарем Медведчука й Суркіса, Сергієм Васильєвим", а ще - розкрити інформацію про суму, обіцяну режисерові за вирізану сцену про Медведчука.

Зараз ви читаєте новину «"Не моя проблема" - син Стуса прокоментував скандал із Медведчуком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі