середа, 15 березня 2023 18:14

Назвали переможців Премії Лесі Українки

Оголосили лауреаток Премія Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва 2022 року.

Обрали переможців у номінаціях "літературні твори", "художнє оформлення книжок" і "театральні вистави", повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

У номінації "Літературні твори для дітей та юнацтва" премію отримала письменниця Олеся Мамчич за книжку "Як правильно ревіти?".

Автор: УП
  Оголосили лауреаток Премія Лесі Українки
Оголосили лауреаток Премія Лесі Українки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Започаткували літературну премію

У категорії "Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва" перемогла художниця Оксана Садовенко за оригінальне художнє оформлення книжки "Ти і Малевич".

Автор: УП
  Оголосили лауреаток Премія Лесі Українки
Оголосили лауреаток Премія Лесі Українки

У номінації "Театральні вистави для дітей та юнацтва" премію вручили режисерці-постановниці Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва у Львові Ірині Ципіній за створення вистави "Пливе човен".

Грошова премія у кожній з номінацій становить 20 тис. грн.

Минулорічною лауреаткою Нобелівської премії в області літератури стала французька письменниця Анні Ерно.

Рішення членів Шведської академії оголосили в четвер, 6 жовтня. Журі премії особливо виділило "мужність і клінічну гостроту, з якою вона розкриває коріння, відчуження та колективні обмеження особистої пам'яті"

Зараз ви читаєте новину «Назвали переможців Премії Лесі Українки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі