вівторок, 22 січня 2019 13:42

Назвали дату проведення Оскара-2019

  Премію "Оскар" вручать у США 24 лютого. Фото: NikLife
Премію "Оскар" вручать у США 24 лютого. Фото: NikLife

91-ша церемонія вручення кінопремії "Оскар" пройде 24 лютого 2019 року традиційно в Dolby Theatre у Лос-Анджелесі. Імена претендентів на найкращі нагороди в кінематографі оголосять о 15:20 за київським часом.

Номінантів оголосять 22 січня, а 4 лютого для них влаштують традиційний ланч.

Фінальне голосування за претендентів на найпрестижнішу нагороду в кіно завершиться 19 лютого, а 24 лютого пройде 91-ша церемонія нагородження лауреатів. Кінопремія розпочнеться о 3:00 за київським часом. 2019 року трансляція церемонії вручення "Оскара" є запланованою в щонайменше 225 країнах світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церемонія "Оскар" може лишитися без ведучого

Експерти в сфері кіно вже визначилися з остаточним переліком фільмів-фаворитів. Найвищі шанси на успіх у фільму Бредлі Купер "Зірка народилася", ремейк картини 1976 року.

Згідно інформації GoldDerby, нагороду в категорії "Кращий фільм" можуть отримати картини "Зірка народилася", "Рома" чи "Зелена книга".

У списку можливих претендентів на "Оскар" у категорії "Кращий фільм" присутній і драма Йоргоса Лантімоса "Фаворитка", а також "Чорний клановець" (BlacKkKlansman, 2018) режисера Спайка Лі, і фантастичний бойовик "Чорна пантера".

Актори Крістіан Бейл ("Влада"), Бредлі Купер і Рамі Малек ("Богемська рапсодія") за оцінками кінокритиків, мають найвищі шанси отримати нагороду в категорії "Кращий актор".

Зараз ви читаєте новину «Назвали дату проведення Оскара-2019». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі