Ексклюзиви
пʼятниця, 30 серпня 2024 03:47

Назвали чотири фільми, які будуть змагатися за право представити Україну на "Оскарі"

Назвали чотири фільми, які будуть змагатися за право представити Україну на "Оскарі"
Назвали список фільмів, які змагатимуться за "Оскар" від України в наступному році. Фото: ВВС

Український Оскарівський Комітет назвав чотири фільми, які можуть представити Україну на кінопремії "Оскар" у категорії "Найкращий міжнародний повнометражний фільм".

У відборі візьмуть участь два документальних і два художніх фільми. Переможця серед фільмів буде обрано 9 вересня 2024 року, повідомив Комітет у Facebook.

Український Оскарівський Комітет перевірить фільми на відповідність вимогам Американської академії та проведе засідання для визначення кандидата.

"Цього року в національному відборі участь братимуть 4 фільми: "Будинок "Слово". Нескінчений роман", реж. Тарас Томенко, "Ля Палісіада", реж. Філіп Сотниченко, "Ми були рекрутами", реж. Любомир Левицький, "Мирні люди", реж. Оксана Карпович", - зазначили представники Комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частина українців просто не знає, який потужний у нас кінематограф

"Будинок "Слово". Нескінчений роман"

Ця стрічка досліджує трагічну долю української інтелігенції в 1920-1930-х роках, які проживали в харківському Будинку "Слово", спеціально збудованому для українських митців.

Картина розповідає про те, як радянська влада спочатку заохочувала їх до творчої діяльності, а потім знищила багатьох з них під час сталінських репресій.

"Ля Палісіада"

Український психологічний трилер, дія якого розгортається в 1996 році, напередодні скасування смертної кари в Україні. Сюжет зосереджується на історії судово-психіатричної експертизи, яку проводять щодо міліціонера, звинуваченого у вбивстві.

"Ми були рекрутами"

У фільмі розповідається про українського захисника на позивний "Журналіст". Воїн замість того, аби розповідати історичні події для медіа, вирішує стати частиною ЗМІ та приєднатися до вирішальної битви. У картині знімалися не професійні актори, а військовослужбовці 3-ї ОШБр.

"Мирні люди"

У документальній стрічці зображено перехоплені розмови росіян з їхніми родинами на тлі зруйнованих українських міст під час війни. Саме з таких перехоплень складається картина. Ці дзвінки надають глядачам можливість заглянути за завісу пропаганди і побачити, як війна виглядає з боку тих, хто її безпосередньо веде.

В 2024 році документальна стрічка Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" отримала "Оскар" в номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм" на урочистій церемонії в ніч з 10 на 11 березня в Лос-Анджелесі.

Це перший Оскар для українських фільмів в історії України.

Зараз ви читаєте новину «Назвали чотири фільми, які будуть змагатися за право представити Україну на "Оскарі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі