вівторок, 07 листопада 2017 13:43

Народний ансамбль відмовився співати для росіян в Празі

Народний ансамбль відмовився співати для росіян в Празі
Ансамбль відмовився виступати в російському центрі в Празі. Фото - youtube.com

Ніжинський ансамбль "Народна криниця" відмовився виступати в російському культурному центрі в Празі, Чехія. Артистів привезли туди замість чеського університету, де мали завершитись їх гастролі - виступом для студентів. У Празі "Народна криниця" 29-30 жовтня виступала на запрошення представників львівського творчого об'єднання "Галицька муза".
"Коли приїхали за останньою адресою, перше, що побачила - російський прапор, - каже художній керівник ансамблю Ольга Синиця. - Сказала хористам не виходити з автобуса. Підійшла до приміщення - а там написано: Російський науково-культурний центр. Ми туди навіть не заходили. Було рішення кількох хвилин - не виступаємо".
Організаторам поїздки повідомили, що артисти захворіли, щоб не спричиняти скандалу. Розвернули автобус і поїхали в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт ONUKA випустив пісню про зброю майбутнього

У скані сторінки Російського центру науки й культури в Празі йдеться, що "виступ був скасований в останній момент через раптове захворювання учасників колективу, викликане ураганом, який пройшов у Празі 29 жовтня".


Вину за неузгодженість програми покладають на організаторів гастролей. Музиканти жили в умовах, що не відповідали пунктам контракту. Представники об'єднання пояснили це тим, що колектив не встиг вчасно заплатити аванс за перебування в готелі.

Ансамблю 35 років. Співають виключно українські пісні. Виступають для військовослужбовців у зоні АТО.

Етно-електронний гурт ONUKA відмовився проводити концерт разом з російськими музикантами в Празі. "Наша обов'язкова умова – зміна афіші і назви заходу, в рамках якого представляє свій шоу-кейс ONUKA, а також виступ гурту на окремій сцені без участі російських музикантів у концерті", - зазначили менеджери українського гурту.

Зараз ви читаєте новину «Народний ансамбль відмовився співати для росіян в Празі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі