пʼятниця, 21 грудня 2018 10:59

Найкращі українські прем'єри 2018-го, які варто подивитися

Найкращі українські прем'єри 2018-го, які варто подивитися
Украинские фильмы 2018 смотреть онлайн Фото: 24 канал

Український кінематограф 2018-го подарував глядачам близько 40 фільмів, які захоплюють із перших хвилин. Стрічки представлені жанровим різноманіттям на будь-який смак аудиторії.

Журналісти LifeStyle 24 зібрали найкращі українські фільми, які необхідно подивитися кожному.

Найкасовішою кінострічкою українського кінематографу 2018-го став фільм "Скажене весілля", який за 3 тижні у прокаті зібрав 40 млн грн. Мультфільм "Викрадена принцеса" посів другу позицію, зібравши 36 млн грн. Картину продемонтували за кордоном у 50 країнах. Третю сходинку посіла популярна українська комедія "Свінгери", яка на початку року зібрала 22 млн грн.

Свінгери

Прем'єра фільму: 1 січня 2018-го

Режисер: Андрейс Екіс

У центрі сюжету – успішний бізнесмен Ігор, який протягом свого життя спробував геть усе і починає нудьгувати поруч із білявкою Ілоною. На іншому кінці міста додому повертається втомлений лікар-пульмонолог Андрій, дружина якого домогосподарка Ірина вимагає сексу, на який у нього немає сил. Саме бізнесмену Ігорю та дружині лікаря Ірині спадає на думку урізноманітними своє життя так званим "свінгер-паті", під час якого з'являються нові персонажі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 новорічних фільмів, які зроблять настрій казковим

Казка про гроші

Прем'єра фільму: 25 січня 2018-го

​Режисер: Олеся Моргунець-Ісаєнко

У центрі сюжету фільму – сільський хлопець Левко, який отримує від дядька у спадок млин. Через таке неочікуване збагачення у нього прокидається справжня жага до грошей і він привласнює шинок єврея. За деякий час Левко забирає у всіх останні гроші та втрачає керованість своїх дій. У нього зникає співчутливість та співпереживання за інших.

Викрадена принцеса

Прем'єра фільму: 7 березня 2018-го

Режисер: Олег Маламуж

Український 3D анімаційний мультфільм знятий за мотивами російської казки Олександра Пушкіна "Руслан і Людмила". У центрі сюжету – мандрівний артист Руслан рятує від недоброго чарівника княжну Людмилу.

Легенда Карпат

Прем'єра фільму: 14 лютого 2018-го

​Режисер: Сергій Скобун

"Легенда Карпат" – це історичний бойовик, який розповідає про відомого Олексу Довбуша – ватажка опришків. Карпатська легенда розповідає про життя Олекси, який у дитинстві втратив матір після того, як її вбив місцевий пан. Подорослішавши, Олекса повертається у рідні Карпати, аби помститися за смерть найдорожої людини.

Брама

Прем'єра фільму: 26 липня 2018-го

​Режисер: Володимир Тихий

У центрі сюжету – бабка Прися, яка живе у Чорнобильській зоні, вживає галюциногенні гриби та дружить із русалками. Однак таке життя бабки Присі скоро закінчується, бо вона отримує надприродній сигнал про катастрофу, яка незабаром станеться.

Бобот та Енергія Всесвіту

Прем'єра фільму: 30 серпня 2018-го

​Режисер: Максим Ксьонда

Фільм "Бобот та Енергія Всесвіту" – це перша українська науково фантастична стрічка. У центрі сюжету – 12-річний хлопчик, який повинен врятувати світ. Його основна місія – зробити все для того, щоб землю не змогли поділити 2 інопланетні цивілізації.

Таємний щоденник Симона Петлюри

Прем'єра фільму: 5 травня 2018-го

​Режисер: Олесь Янчук

Фільм розповідає про життя та смерть головного отамана військ Української Народної Республіки – Симона Петлюру. Військовому діячу довелося залишити батьківщину. Деякий час він проживав у Польщі, після чого переїхав в Австрію, пізніше у Швейцарію. Через постійні переїзди вирішив зупинитися у Франції, де поселилася значна частина української еміграції, однак там спокою не знайшов.

Шляхетні волоцюги

Прем'єра фільму: 27 вересня 2018-го

​Режисер: Олександр Березань

Фільм "Шляхетні волоцюги" показує події у Львові під час Другої світової війни. Дівчині Христині життя приносить несподіваний сюрприз – браслет самого Олександра Македонського. Однак саме такий артефакт хотіли мати і Гітлер, і Сталін. Отож, на шляхетних волоцюг покладена важлива місія – врятувати світ і допомогти дівчині.

Скажене весілля

Прем'єра фільму: 4 жовтня 2018-го

​Режисер: Влад Дикий

У центрі сюжету – донька директора районного краєзнавчого музею, яка повертається із Франції. Однак повертається не сама, а з темношкірим кардіохірургом Франсуа. Для батька це стає справжнісінькою несподіванкою і він усіма силами намагається зірвати весілля.

Позивний "Бандерас"

Прем'єра фільму: 11 жовтня 2018-го

​Режисер: Заза Буадзе

Події фільму відбуваються на Донбасі 2014-го. У центрі сюжету – завдання групи розвідників на чолі з позивним "Бандерас", які намагається запобігти диверсії та знешкодити російського підривника Ходока біля села головного героя. Основа сценарію – щоденники нацгвардійця Сергія Башкова з позивним "Індіанець" і розповіді воїнів АТО.

Донбас

Прем'єра фільму: 18 жовтня 2018-го

​Режисер: Сергій Лозниця

У центрі сюжету фільму – драма про життя в ДНР і ЛНР. Фільм показує глядачу 13 історій, які пов'язані між собою. Основна ідея фільму – показати, що відбувалося у Донецьку та Луганську 2014-го.

DZIDZIO Перший раз

Прем'єра фільму: 25 жовтня 2018-го

​Режисери: Тарас Дронь, Михайло Хома

Дзідзя спіткала велика і глобальна проблема, яку він не може вирішити ні за допомогою грошей, ні за допомогою матері чи друзів. Його чекає неабияка делікатна справа, яку він повинен вирішити вперше та дуже обережно.

Чорний козак

Прем'єра фільму: 1 серпня 2018-го

​Режисер: Владислав Чабанюк

Героїня фільму – козацька вдова Ганна звертає увагу на те, що вночі їй хтось допомагає по господарству. Однієї ночі, підглянувши, вона бачить козака у чорному вбранні. За деякий час Ганна в нього палко закохується і дізнається про жахливу історію прокляття.

Дике поле

Прем'єра фільму: 9 листопада 2018-го

​Режисер: Ярослав Лодигін

Довгоочікувана стрічка "Дике поле" знята за мотивами відомого роману українського письменника Сергія Жадана "Ворошиловград". Український фільм перекладений 9 мовами світу. У центрі сюжету – повернення Германа до міста, в якому виріс. Він вирішує провідати брата, який є власником бензоколонки у донбаських степах. Однак брат Германа зник, а на його бізнес зазіхають інші люди.

Король Данило

Прем'єра фільму: 22 листопада 2018-го

​Режисер: Тарас Химич

"Король Данило" – історичний бойовик, в основі якого полягає життя історичної постаті – Данила Романовича, відомого як Галицький. У центрі сюжету – ХІІІ ст., де 1238-го Данило Галицький і його брат Василько розширюють володіння своїх земель. Вони завойовують замок тевтонського ордену. Полонений Данила – магістр, переконує його об'єдатися у боротьбі проти Хана Батия.

Пригоди S Миколая

Прем'єра фільму: 13 грудня 2018-го

​Режисер: Семен Горов

У центрі сюжету – сім'я, яка переїхала з мегаполісу до затишного будиночку в Карпатах. Опинилися вони перед одним із найочікуваніших дитячих свят – перед Днем Святого Миколая. Батьки вирушили до міста дітям за подарунками, залишивши Артема та Полю вдома самих. Саме у цей час до діток завітав "Святий Миколай", який є злодієм на прізвисько "Кабан". Діти повинні будь-яким чином завадити злодію зробити брудну справу.

Секс і нічого особистого

Прем'єра фільму: 20 грудня 2018-го

​Режисер: Ольга Ряшина

У центрі сюжету фільму "Секс і нічого особистого "– головний герой Сергій, якого дівчина зневажає, як чоловіка. Посварившись з нею через непорозуміння інтимного характеру, Сергій вирушає до друга до Праги. Друг довго не думає і починає знайомити Сергія з нічним життям, де одного разу головний герой таки заводить знайомство зі стриптизеркою Діаною. Вона береться за його сексуальне життя, а він, схоже, у неї закохується. Відповідно, ревнива дівчина Сергія приїжджає до Праги.

Я, Ти, Він, Вона

Прем'єра фільму: 27 грудня 2018-го

​Режисери: Володимир Зеленський, Девід Додсон

Пара Максим та Яна прожили у шлюбі 10 років. Їхня любов перетворилася на повагу одне до одного, стосунки - на союз, а пристрасть - на обов'язок. Відтак, довго не думаючи, пара вирішує розлучитися.

Фільм про Україну "Віддалений гавкіт собак" (The Distant Barking of Dogs) увійшов до шорт-листа премії американської кіноакадемії "Оскар". У стрічці розповідається про 10-річного хлопчика Олега, який росте поруч із війною на Донбасі. Її знімали у селі Гнутове на Донеччині з 2015 по 2017 роки.

Зараз ви читаєте новину «Найкращі українські прем'єри 2018-го, які варто подивитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі