вівторок, 18 грудня 2018 10:11

Фільм про хлопчика з Донбасу увійшов до шорт-листа на "Оскар"

Фільм про хлопчика з Донбасу увійшов до шорт-листа на "Оскар"
У фільмі "Віддалений гавкіт собак" режисер Сімон Леренг Вільмонт розповів історію життя 10-річного Олега у донбаському Гнутовому

Фільм про Україну "Віддалений гавкіт собак" (The Distant Barking of Dogs) увійшов до шорт-листа премії американської кіноакадемії "Оскар". У стрічці розповідається про 10-річного хлопчика Олега, який росте поруч із війною на Донбасі. Її знімали у селі Гнутове на Донеччині з 2015 по 2017 роки.

Стрічка "Віддалений гавкіт собак" вже отримала 25 нагород у світі та була номінантом на кращу стрічку Європейської кіноакадемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зняли фільм про українського боксера

"Тепер ми у списку 15 найкращих документалок світу", – прокоментував подію асистент режисера фільму Азад Сафаров у Facebook.

Він також анонсував, що у січні назвуть п'ятірку номінантів "Оскара".

Режисер фільму – данець Саймон Леренг Вільмонт. Продюсерка – Моніка Гельстрем.

Проект фільму "Леся Українка. Узлісся" переміг у конкурсі Українського культурного фонду і посів 1 місце серед проектів міжнародного співробітництва. Головну роль у біографічному фільмі зіграє молода українська акторка Дар'я Полуніна.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про хлопчика з Донбасу увійшов до шорт-листа на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі