Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 12:13

Найкращі театри, режисери й актори отримали "Київську пектораль"

Найкращі театри, режисери й  актори отримали "Київську пектораль"
Найбільшу кількість "Київських пекторалей" у 2017-му отримав режисер Дмитро Богомазов. Фото - Укрінформ

У понеділок, 26 березня, у київському Театрі на Подолі вручили театральну премію "Київська пектораль"-2017.
Лауреатами 26-ої премії стали:

Найкращий драматичний спектакль - "Життя попереду" (Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра).
Найкращий музичний спектакль - "Богема" (Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва).
Найкраща камерна вистава - "12 ніч, або що захочете" (Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра).
Найкраща режисерська робота - Дмитро Богомазов, "Життя попереду" (Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра)
Найкраща чоловіча роль - Лев Сомов, за роль Мадам Рози в спектаклі "Життя попереду" (Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра).
Найкраща жіноча роль - Анжеліка Савченко, за роль Патриції Хольман в спектаклі "Три товариші" (Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка).
Найкраща чоловіча роль другого плану - Антон Соловей, за ролі Юрасика і Альберта в спектаклі "Папа, ти мене любив?" (Київський академічний театр "Золоті Ворота").
Найкраща жіноча роль другого плану - Катерина Кістень, за роль Жінки в спектаклі "Двоє бідних румунів, які розмовляють польською" (Новий драматичний театр на Печерську).
Найкращий акторський дебют - Вікторія Мушти, за роль Марлі в спектаклі "Бійцівський клуб" (Київський театр "Актор").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірма Вітовська зіграла 86-річну жительку Чорнобильської зони

Найкращий режисерський дебют - Анна Огій, спектакль "Холодна м'ята" (Український малий драматичний театр).
Сценографія - Сергій Маслобойщиков, у виставі "За двома зайцями" (Національний академічний театр опери та балету України ім.Т.Г.Шевченка).
Пластичне рішення вистави - Віктор Литвинов, у виставі "За двома зайцями" (Національний академічний театр опери та балету України ім.Т.Г.Шевченка).
Музична концепція вистави - Олександр Бегма, в спектаклях "Життя попереду", "12 ніч, або що захочете" (Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра) і "Привиди" (Київська академічна майстерня театрального мистецтва "Сузір'я").
Спеціальну премію отримав проект Майстерні Миколи Рушковського і бібліотеки імені Лесі Українки - "Театр в бібліотеці".
Премію за вагомий внесок у розвиток театрального мистецтва вручили Ларисі Кадочниковій.
А почесну грамоту Верховної Ради "За особливі заслуги перед українським народом" - художньому керівнику Театру на Подолі Віталію Малахову.
"Прекрасні достойні актори, хороші режисери. Але змагання вийшло не широке й репрезентативне. Премія перетворилась на перегони театру Франка з драмтеатром на Лівому березі, - каже театрознавець Анна Липківська.- Представлені мусять бути всі сцени - не залежно від порядкування і форми власності. Як можна розглядати театральний ландшафт Києва без незалежних театрів, скажімо без "Дикого". Є певні запитання до номінацій. Наприклад, Лев Сомов, отримав премію "за найкращу чоловічу роль", зігравши жінку. А номінація з пластичним вирішенням завжди стосувалась драматичної вистави. Цьогоріч вона відійшла балету".

Кожен лауреат премії отримав статуетку "Київська пектораль". Автор - Анатолій Плющ, вартість приблизно € 200. Грошова винагорода - 15 тис. грн.


2017 року в київських театрах відбулася рекордна кількість прем'єр - 84.
"Київська пектораль" - українська премія в галузі театрального мистецтва, заснована 1992 року Спілкою театральних діячів України та Головним управлінням культури міста Києва. Перша церемонія нагородження відбулась 27 березня 1993 року.

Зараз ви читаєте новину «Найкращі театри, режисери й актори отримали "Київську пектораль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі