понеділок, 15 березня 2021 18:50

Найцікавіші американські фільми покажуть на великому екрані

Найцікавіші американські фільми покажуть на великому екрані
Американська акторка Кетрін Вотерстон (ліворуч) і британка Ванесса Кірбі у драмі "Прийдешній світ" грають дружин фермерів, які живуть по сусідству. Близькість жінок виявляє порожнечу в їхньому житті, яку раніше не помічали, за сюжетом. Дія відбувається у штаті Нью-Йорк у 1850-ті. Фільм увійшов до програми фестивалю американського кіно "Незалежність". Фото: twitter.com

10 художніх і 9 документальних фільмів покажуть на 11-му Фестивалі американського кіно "Незалежність". Пройде 15-21 квітня в київському кінотеатрі "Жовтень".

До програм заходу увійшли номінанти та лауреати премій "Оскар" і "Золотий глобус", кінофорумів Санденс, Канни та Берлінале.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили номінантів на "Оскар"

Фестиваль відкриє стрічка "Звук металу" режисера Даріуса Мардера. Панк-барабанщик Рубен відчуває поступову втрату слуху. Після висновку лікаря і попередження про невідворотну глухоту розуміє, що його музична кар'єра та життя опинилися під загрозою, за сюжетом.

"Драма про втрату і розпач, про силу духу та людський вибір, коли життя зазнає безповоротних змін", - ідеться в анонсі.

Головну роль виконав британський актор Різ Ахмед. Картина отримала 6 номінацій на "Оскар", зокрема за "найкращий фільм".

"Режисер використовує звук і тишу як основні персонажні елементи. Наводить часті різкі контрасти між тим, що чує герой, і тим, що чуємо ми. Не лише для того, щоб вказати на те, що Рубен втратив. Це також нагадування: тиша здатна руйнувати. Бути прекрасною. І примирювати", - каже кінокритик Білл Гудікоонц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варто переглянути кожному: п'ятірка найцікавіших фільмів із премії "Золотий глобус"

Серед інших прем'єр буде "Мінарі" - напівавтобіографічна драма про корейську родину, яка намагається пристосуватися до ролі іммігрантів в Америці. "Глорії" - байопік про журналістку, соціальну й політичну активістку, лідерку феміністичного руху 1960-х-1970-х Глорію Стайнем. "Мейнстрим" - комедія про руйнівну силу соціальних медіа від Джії Копполи, наймолодшої режисерки з італійсько-американської родини кіномитців.

Спеціальною подією стане ретроспектива Девіда Лінча, присвячена 75-му дню народження режисера та 25-й річниці його трилера "Малголланд Драйв". Окрім нього, у програмі представлені "Синій оксамит" 1986-го та "Дикі серцем" 1990 року.

Цьогоріч фестиваль пройде у змішаному форматі. Покази відбудуться в кінотеатрі "Жовтень", а кілька документальних робіт будуть доступні для онлайн-перегляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що дивитися в березні: найочікуваніші фільми місяця

Фестиваль "Незалежність" проводиться з 2011 року. Показує актуальні ігрові та документальні фільми на соціально важливі теми, що демонструють розмаїття американського кінематографа. Проходить за підтримки Посольства США в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Найцікавіші американські фільми покажуть на великому екрані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі