середа, 10 березня 2021 20:15

Що дивитися у березні: найочікуваніші фільми місяця

Автор: twitter.com
  Американська акторка Френсіс МакДорманд у драмі ”Земля кочівників” грає жінку, яка у фургоні подорожує штатами Середнього Заходу США. Наймається на тимчасові низькооплачувані роботи – пакувальницею на складі, прибиральницею на стоянці для житлових трейлерів, працівницею фастфуд-ресторану. Фільм виходить в український прокат 25 березня
Американська акторка Френсіс МакДорманд у драмі ”Земля кочівників” грає жінку, яка у фургоні подорожує штатами Середнього Заходу США. Наймається на тимчасові низькооплачувані роботи – пакувальницею на складі, прибиральницею на стоянці для житлових трейлерів, працівницею фастфуд-ресторану. Фільм виходить в український прокат 25 березня

Які фільми варто встигнути подивитися цього місяця у кіно та онлайн. Gazeta.ua пропонує до вашої уваги 7 цікавих прем'єр березня.

"Евакуація" - реж. Євген Тітаренко, Україна, 2021

Документальний фільм розповідає про унікальну систему евакуації поранених бійців на Донбасі, завдяки якій врятовано десятки тисяч життів.

"Хто створив цю систему? Яким чином і чому саме таку? Як за лічені години відбувається евакуація? Стрічка дасть вiдповiдi на цi питання з перших вуст. Реальні зйомки триматимуть глядача з першої хвилини до фінальних титрів", - ідеться в анонсі.

Прем'єра: 11 березня

"Учитель з Віджевано" - реж. Еліо Петрі, Італія, 1963

Дія розгортається в італійському містечку Віджевано. Учитель молодших класів Антоніо Момбеллі має дружину й сина та задоволений життям. Проте жінка Ада постійно дорікає чоловікові, що той не може купувати їй модні та красиві речі. Щоби збагатитися, Антоніо вирішує відкрити власну фабрику взуття. Однак на нього очікують ще більші негаразди.

Стрічку 1963 року можна переглянути у столичному кінотеатрі "Жовтень" в рамках серії показів "Кіноклуб італійської класики". Загалом 10 робіт італійських режисерів ХХ століття з'являться на великому екрані напередодні 50-річчя кінофестивалю "Молодість".

Показ: 17 березня

"Ліга справедливості Зака Снайдера" - реж. Зак Снайдер, США, 2021

Дія відбувається за 2 роки після загибелі Супермена. Бетмен і Диво-жінка створюють команду Ліга справедливості. Разом з іншими супергероями Флешем, Акваменом та Кіборгом намагаються боронити світ від катастрофи. Мають захистити Землю від інопланетних загарбників Степового Вовка і Дарксайда.

Режисерська версія супергеройського бойовика 2017 року виходить на стримінговому сервісі HBO Max. Триває 4 год. Це найдовша екранізація коміксів за всю історію.

Прем'єра: 18 березня

"Антон і червона химера" - реж. Заза Урушадзе, Україна, Грузія, Литва, 2021

Події розгортаються 1919 року в німецькому поселенні Гільдендорф неподалік від Одеси. Головні герої - 10-річні хлопці Антон та Яша. Коли розпочинається більшовицький терор, вони далі мріють і вірять у казковий світ без погромів і смертей. Їхню дружбу не можуть зруйнувати ані радянська окупація, ані Голодомор.

Зйомки відбулися 2017-го в Одесі та області, на Херсонщині та у Німеччині. Сценарій створили за мотивами книжки нащадка німецьких колоністів, канадського письменника Дейла Ейслера "Антон, його друг і російська революція". Писав на основі згадок свого дядька, який став прототипом головного героя.

Це останній фільм грузинського режисера Зази Урушадзе, який помер 2019 року. Його стрічку про війну в Абхазії "Мандарини" 2015-го номінували на "Золотий глобус" та "Оскар".

Прем'єра: 18 березня

"Звідки ти родом?" - реж. Бассам Тарік, США, Велика Британія, 2020

Кар'єра нью-йоркського репера Зеда нарешті пішла в гору. Напередодні довгоочікуваного європейського туру летить до рідного Лондона, щоб побачитися зі своєю пакистанською родиною. Та в нього починається автоімунне захворювання, що ставить під загрозу всю подальшу кар'єру.

"Для британського актора та репера Різа Ахмеда фільм став майже біографічним. Особиста історія про національне коріння та пошуки власної ідентичності. Про творчість і відповідальність, коли твоя музика перетворюється на голос цілої спільноти", - йдеться в синопсисі.

Світова прем'єра драми відбулася на Берлінському кінофестивалі торік.

Прем'єра: 18 березня

"Той, що біжить по лезу" - реж. Рідлі Скотт, США, 1982

Дія відбувається Лос-Анджелесі майбутнього. Люди розробили реплікантів – гуманоїдних андроїдів, яких використовують у космічних колоніях, але яким заборонено перебувати на Землі. Четверо з них порушують це правило. Детектив Рік Декард змушений повернутися із відставки, щоб знайти групу втікачів. Отримує завдання з'ясувати мотиви дій реплікантів, а потім знищити їх.

Науково-фантастичний фільм за романом Філіпа Діка "Чи мріють андроїди про електричних овець?" з'явиться в українському прокаті майже через 40 років після виходу. У кінотеатрах покажуть відреставровану режисерську версію Рідлі Скотта.

Прем'єра: 25 березня

"Земля кочівників" - реж. Хлоя Чжао, США, 2020

Ферн втратила житло і роботу внаслідок економічного краху промислового містечка у сільській Неваді. Збирає свій фургон і вирушає в подорож Сполученими Штатами. Вивчає життя поза звичним суспільством як сучасний кочівник.

Усі ролі у драмі, окрім акторів Френсіс МакДорманд і Девіда Стретейрна, виконали реальні номади. За сюжетом, стають наставниками та супутниками головної героїні у дослідженні ландшафтів американського Заходу.

Стрічка отримала "Золотого лева" на 77-му Венеційському кінофестивалі, а також 2 премії "Золотий глобус" - за "найкращий драматичний фільм" та "найкращу режисуру".

Прем'єра: 25 березня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варто переглянути кожному: п'ятірка найцікавіших фільмів із премії "Золотий глобус"

З 4 березня триває прокат мелодрами "Любовний настрій" гонконзького режисера Вонга Карвая. Показують відреставровану версію фільму 2000 року у роздільній здатності 4К.

Дія відбувається в Гонконзі 1962-го. Дві подружні пари одночасно поселяються в сусідніх квартирах. Доки їхні половинки на роботі та у закордонних відрядженнях, журналіст пан Чоу і секретарка пані Су проводять багато часу на самоті. Починають спілкуватися. З'ясовують, що їхні партнери – коханці. Поступово й самі зближуються, за сюжетом.

Зараз ви читаєте новину «Що дивитися у березні: найочікуваніші фільми місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі